Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ankipāns: Pats izvēlētos spēlēt arēnā

Latvijas komandas Rīgas Dinamo galvenais treneris Ģirts Ankipāns piektdien gaidāmo Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēli pret Minskas Dinamo labprātāk aizvadītu Arēnā Rīga, tomēr arī līdzjutēji ir svarīga kluba sastāvdaļa, tāpēc mačs zem atklātas debess būs lieliski svētki tieši faniem.

Rīgas un Minskas komandas piektdien savā starpā zem atklātas debess tiksies Rīgas domes Sporta kompleksa hokeja laukumā Lielvārdes ielā 141. Abi klubi arī pērn turpat aizvadīja savstarpēju maču.

"Tagad jau visiem viss ir zināms, tāpēc šogad sagatavoties šai spēlei ir vieglāk," pēc ceturtdienas treniņa neslēpa Ankipāns, kura vadītā komanda uz piektdienas spēli ieradīšoties ar autobusu no Piņķiem.

Sagaidāms, ka šajā spēlē Rīgas Dinamo komandai nepalīdzēs uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals un aizsargs Uvis Balinskis, kuriem ir veselības problēmas, turklāt jau ilgstoši traumu ārstē Gunārs Skvorcovs.

Rīgas Dinamo šobrīd aktīvi cīnās par iekļūšanu Gagarina kausā, bet no astotajā vietā esošās Soči komandas tā atpaliek divus punktus.

"Mēs koncentrējamies tikai savam darbam. Pārmērīga sekošana līdzi citiem spēļu rezultātiem var izsist no sliedēm," neslēpa Ankipāns.

"Minskai patīk iemidzināt un spēli padarīt lēnu, mūsu uzdevums ir iedzīt viņus ātrā hokejā, kur viņi nejūtas tik komfortabli. Pagājušajā spēlē Rīgā mums tas izdevās ļoti labi, jo viņus nokāvām otrajā periodā. Apstākļu sakritības dēļ gan viņi atspēlējās, bet beigās guvām pelnītu uzvaru," sacīja treneris. "Šis pasākums ir vairāk faniem. Loģiski, ka es izvēlētos spēlēt arēnā, bet fani ir mūsu sastāvdaļa, viņi mūs šosezon ir lieliski atbalstījuši. Šis mačs būs lieliski svētki."

Savukārt viens no rīdzinieku līderiem Metjū Majone bija priecīgs, ka arī Rīgā norisinās spēle zem atklātas debess.

"Tieši šādos laukumos sākās hokejs. Domāju, šo spēli izbaudīs arī līdzjutēji. Centīsimies izbaudīt procesu, bet mums jānoskaņojas šai cīņai nopietni, jo mums ir nepieciešami punkti," uzsvēra aizsargs. "Mūsu galvenais mērķis ir sasniegt izslēgšanas turnīru. Nav svarīgi, kurš gūst vārtus, mēs esam vienoti."

"Mēs sekojam tam, kas notiek kopvērtējuma tabulā, bet mēs varam kontrolēt tikai savu spēli. Rīt var notikt vis kaut kas, bet zinu to, ka uzvarēs komanda, kas vairāk to gribēs," pārliecināts ir Majone.

Piektdienas mačā tribīnēs būs vietas aptuveni 9600 skatītājiem.

Rīgas Dinamo ar 56 punktiem 58 spēlēs ieņem devīto vietu Rietumu konferencē, bet līdz regulārās sezonas beigām atlikušas vairs tikai četras spēles.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi