Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ankipāns: Uzvarējām pelnīti, jo to gribējām vairāk par pretiniekiem

Rīgas Dinamo hokejisti otrdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē pret Jāņa Kalniņa pārstāvēto Helsinku Jokerit uzvarēja pelnīti, jo to gribēja vairāk par pretiniekiem, pēc mača sacīja Latvijas kluba galvenais treneris Ģirts Ankipāns.

Jau ziņots, ka Rīgas klubs svinēja uzvaru papildlaikā ar rezultātu 2:1 (0:0, 1:0, 0:1, 1:0), abus vārtus mājinieku labā gūstot zviedru leģionāram Līnusam Videlam.

Videls šosezon ir guvis astoņus vārtus desmit spēlēs, dalot pirmo pozīciju līgas labāko snaiperu sarakstā.

"Pēc pagājušās spēles, kur neveiksmīgi aizvadījām pirmo periodu, bet otrajā un trešajā periodā bijām labāki, to sniegumu pārnesām uz šo maču. Uzvarējām pelnīti, jo gribējām to vairāk. Protams, vārtsargs labi stāvēja, kā arī mazākumā bloķējām metienus, sacīja Ankipāns.

Par labāko Rīgas Dinamo rindās šajā mačā tika atzīts vārtsargs Timurs Biļalovs, kurš atvairīja 43 no 44 viesu metieniem.

"Mums ir divi spēcīgi vārtsargi. Zinājām, ka Biļalovs ir labs vārtsargs, tā kā viņa veiksmīgā spēle mums nav pārsteigums," norādīja Ankipāns.

Tāpat treneris sacīja, ka pēc traumu sadziedēšanas drīzumā ierindā gaidāmi uzbrucēji Gints Meija un Brendons Makmilens, kuri varētu spēlēt jau kādā no nākamajām divām mājas spēlēm, kamēr aizsargs Uvis Balinskis tik drīz uz ledus vēl nedosies.

Savukārt Jokerit galvenais treneris Lauri Marjameki, kurš iepriekš bija Somijas izlases galvenais treneris, norādīja, ka viņa vadītā komanda nav spējusi nospēlēt vienā līmenī.

"Sākām labi, bet otrajā periodā mūsu spēle pasliktinājās. Nespējām gūt vārtus, arī rīdzinieku vārtsargs lieliski nospēlēja. Nebijām pelnījuši uzvarēt," sacīja soms.

Tāpat viņš slavēja Kalniņu, kurš šajā spēlē atvairīja 26 no 28 metieniem.

"Esam ļoti priecīgi, ka Jānis mums pievienojies. Arī vārtsargu treneris ar viņu veic lielisku darbu. Mums ir divi labi vārtsargi. Šodien viņš nospēlēja labi," latvieti uzteica Marjameki.

Šo sezonu Latvijas klubs ir sācis atzīstami, jo desmit spēlēs ir izcīnītas sešas uzvaras, kas ar 13 punktiem ļauj ieņemt piekto vietu Rietumu konferencē, bet Jokerit ar 15 punktiem desmit mačos ir Rietumu konferences līdere. Helsinku klubam šis bija vien trešais zaudējums šajā sezonā.

Rīdzinieki otrdien turpināja četru mājas spēļu sēriju, jo pirms tam svētdien Latvijas galvaspilsētā viesojās Latvijas hokeja uzbrucēju Mārtiņa Karsuma un Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Maskavas Spartak, kas ar 3:1 izcīnīja uzvaru. Savukārt ceturtdien Dinamo būs spēle ar Soči komandu, bet sestdien ar Astanas Baris no Kazahstānas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi