Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ar zaudējumu Latvijai sākušie kanādieši Rīgā kļūst par pasaules čempioniem

Kanādas hokeja izlase svētdien Arēnā Rīga triumfēja 85.pasaules meistarsacīkstēs, atgriežoties pasaules čempiones tronī.

Kanāda finālā ar rezultātu 3:2 (0:1, 1:0, 1:1, 1:0) pagarinājumā pārspēja Somiju un 27.reizi vēsturē izcīnīja zelta medaļas.

Uzvaras vārtus papildlaika septītajā minūtē guva Niks Pols.

Kanādas izlase Rīgā spēlēja ne optimālajā sastāvā un nebija starp turnīra favorītēm. Kanādieši meistarsacīkstes iesāka ar zaudējumu 0:2 Latvijai un piedzīvoja neveiksmes arī nākamajās divās cīņās. Apakšgrupas pēdējā spēlē tikai Vācijas uzvara pār Latviju pamatlaikā deva Kanādai iespēju spēlēt ceturtdaļfinālā.

Pirmais periods aizritēja asā cīņā un Somijas izlase pēc sava otrā vairākumā panāca 1:0. Ripu pie vārtiem saņēma Mikaels Ruohomā, kurš kritienā to raidīja vārtos, izvirzīdams vadībā somus.

Otrās trešdaļas piektajā minūtē Konors Brauns noklaudzināja vārtu konstrukciju, taču ripa no Maksima Komtuā slidas nonāca vārtos un rezultāts kļuva 1:1. Tuvojoties perioda beigām, pēc ātras pārejas uzbrukumā Endrū Manjapane guva nākamos vārtus kanādiešiem, taču zonas pārkāpuma dēļ precīzais metiens netika ieskaitīts.

Trešā perioda sestajā minūtē Somijas izlase atguva vadību. Komandas biedram aizsedzot kanādiešu vārtsarga Dārsija Kempera skatu, spēcīgi un nekļūdīgi meta Peteri Lindboms. Tiesa, arī šoreiz somi vadību nenoturēja, jo trešdaļas 13.minūtē Edams Henriks vairākumā uzvarēja vārtu priekšā un panāca 2:2.

Pamatlaiks noslēdzās neizšķirti un spēle turpinājās pagarinājumā līdz pirmajiem gūtajiem vārtiem. Spēlējot trijatā pret trim, papildlaika septītajā minūtē pret vienu somu hokejistu izslidoja Konors Brauns un Pols. Pēc Brauna piespēles Pols raidīja ripu vārtos un atnesa kanādiešiem zelta medaļas.

Kanādieši pusfinālā ar 4:2 uzvarēja ASV, bet Somija ar 2:1 pieveica Vāciju.

Kanāda vāji iesāka čempionātu, ar 0:2 zaudējot Latvijai, taču turnīra gaitā sniegumu cīņās pret vājākiem pretiniekiem uzlaboja un, pateicoties Latvijas zaudējumam pēdējā mačā, iekļuva ceturtdaļfinālā, ar iegūstot ceturto vietu B grupā ar desmit punktiem.

Kanāda visbiežāk ir kļuvusi par čempioni (27 reizes), pēdējoreiz to sasniedzot 2016.gadā, bet pēdējā čempionātā zaudēja somiem finālā.

Tā kā 2020.gadā Šveicē paredzētais čempionāts Covid-19 pandēmijas dēļ nenotika, pašreizējie pasaules čempioni joprojām bija somi, kuri triumfēja 2019.gadā Slovākijā. Arī grupu turnīru čempioni aizvadīja pārliecinoši, ar 17 punktiem B grupā ieņemot otro vietu.

Abas izlases savā starpā tikās arī grupu turnīrā, Somijai "bullīšos" uzvarot ar 3:2. Pirms diviem gadiem finālā Somija bija pārāka ar 3:1.

Jau ziņots, ka ASV hokejisti bronzas spēlē ar rezultātu 6:1 (1:0, 4:0, 1:1) pārspēja Vācijas valstsvienību.

Latvija čempionātu noslēdza 11.vietā.

Rīga pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi bija uzņēmusi 2006.gadā.

2022.gadā turnīru plānots uzņemt Somijai (Helsinkiem un Tamperei), 2023.gadā - Krievijai (Sanktpēterburgai), 2024.gadā Čehijai (Prāgai un Ostravai), bet 2025.gadā - Zviedrijai un Dānijai.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi