Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Artis Ābols kļuvis par Ankipāna palīgu Rīgas Dinamo komandā

Latvijas hokeja speciālists Artis Ābols gaidāmajā sezonā būs Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas Dinamo galvenā trenera Ģirta Ankipāna palīgs, otrdien paziņoja Latvijas klubs.

Ābolam šī ir atgriešanās Rīgas klubā, kurā viņš no 2008. līdz 2012.gadam bija galveno treneru Jūliusa Šuplera un Pekas Rautakallio palīgs, bet 2012./2013.gada sezonā, kad soms tika atbrīvots, pats kļuva par galveno treneri.

Rīgas Dinamo komandā Ābols kā galvenais treneris strādāja divas ar pusi sezonas, piedevām divas sezonas viens no viņa palīgiem bija tieši Ankipāns, kurš tagad ir Dinamo galvenais treneris.

Savukārt 2015./2016.gada sezonas sākumā Ābols pievienojās KHL klubam Toljati Lada, sākotnēji kļūstot par galvenā trenera Sergeja Svetlova palīgu, taču pēc tam šis speciālists tika atbrīvots no saviem pienākumiem, un latvietis tika iecelts par viņa vietas izpildītāju un vēlāk arī par galveno treneri.

Par galveno treneri Lada komandā, kura pēc aizvadītās sezonas tika izslēgta no KHL, Ābols nostrādāja divas ar pusi sezonas.

Tāpat Ankipāna palīgi nākamajā sezonā būs Edgars Masaļskis un Juris Klodāns, kuri šos pienākumus pildīja arī iepriekšējā sezonā, bet treneru kolektīvam klāt nācis arī Ronalds Ozoliņš, kuram tā arī ir atgriešanās uz Rīgas Dinamo komandtiltiņa. Ozoliņš iepriekš vadīja Dinamo jauniešu klubu Rīga, kuru nākamajā sezonā trenēs Aigars Cipruss. Līdz ar to R.Ozoliņš un Cipruss veikuši rokādi, jo Cipruss aizvadītajā sezonā bija viens no Ankipāna palīgiem.

Bijušais valstsvienības hokejists Ābols ir iekrājis arī lielu pieredzi darbā ar Latvijas izlasi, jo viņš 2012.gadā bija palīgs Tedam Nolanam, bet iepriekšējās divās sezonās asistēja arī pašreizējam valstsvienības vadītājam Bobam Hārtlijam.

Ankipāns, kurš pērnās sezonas sākumā darbojās kā Rīgas Dinamo ģenerālmenedžeris, par galveno treneri kļuva pagājušās sezonas vidū, amatā nomainot Sandi Ozoliņu.

Rīgas Dinamo gatavošanos KHL 11.sezonai sāka aizvadītajā piektdienā, dodoties uz treniņnometni Liepājā.

Gatavojoties 2018./2019.gada KHL sezonai Rīgas komanda aizvadīs vienu pārbaudes spēli un piedalīsies divos pārbaudes turnīros - Krievijas pilsētā Ņižņijnovgorodā un tradicionālajā Latvijas Dzelzceļa kausa izcīņā Arēnā Rīga, kopumā sagatavošanās ciklā aizvadot 10 pārbaudes mačus.

Rīgas Dinamo aizvadītajā sezonā ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā, paliekot pirmspēdējā vietā visā līgā.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, kad komandu vadīja Ābols, bet tagad četrus gadus Dinamo palikusi bez izslēgšanas turnīra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gatavības pārbaude uz Šveices fona

Gatavojoties pasaules čempionātam, kas no 10. līdz 26. maijam norisināsies Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā, Latvijas izlase piektdien un sestdien izbraukumā spēlēs ar Šveici.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi