Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Artūrs Kulda: Galvenais nekad nepagriezt muguru

Latvijas hokeja izlases un Nacionālās Hokeja līgas (NHL) Vinipegas Jets komandas aizsargs Artūrs Kulda intervijā portālam Sportbox.ru izteicies par Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) kluba Čehovas Vitjaz spēlētāju biežajām rupjībām, par kurām labi zina pat Ziemeļamerikā, un to, ka šajā spēlē nekad nevienam nedrīkst griezt muguru.

"Vitjaz klubs piekopj Ziemeļamerikas hokeja stilu, demonstrējot ļoti agresīvu spēli. Dažreiz gan viņus pārņem emocijas, kas veicina kautiņus un citas emocijas," intervijā saka Kulda, kurš pats izpelnījies agresīva aizsarga slavu. "Pats arī izmantoju šādu spēles stilu, kas patīk reti kuram pretiniekam. Tas atraisa rokas komandas pirmajiem spēlētāju virknējumiem, kuri var izšķirt mača gaitu," piebilst aizsargs, pēc kura spēka paņēmiena pēdējā NHL spēlē īsu laiku slimnīcā bija spiests pavadīt Ņūdžersijas Devils "policists" Kems Jansens.

"Amerikas Hokeja līgā (AHL) ir klubi ar diviem trim "policistiem", kamēr citās komandas tāds ir tikai viens, taču tad ir vēl pieci spēlētāji, kas labi māk kauties. Tajā nav nekā īpaša, drīzāk tas ir spēles šova elements. Noteiktās situācijās tieši kautiņš var komandai sniegt pareizo dzinuli. Taču galvenais ir izvairīties no netīriem paņēmieniem un nekad šādiem spēlētājiem neuzgriezt muguru," uzskata Kulda. "AHL ir liels skaits lielisku spēlētāju, kuri dažādu iemeslu dēļ nav aizvadījuši šādu NHL spēļu skaitu un labprāt izmēģinātu spēkus KHL, bet ar šādu lēmumu KHL viņiem liegtu šādu iespēju," saka Kulda, kurš astoņās NHL spēlēs šosezon rezultativitātes punktus nav nopelnījis un ticis pie lietderības koeficienta +1.

"Pašlaik man ir iespēja nostiprināties NHL, bet nākotnes perspektīvā neizslēdzu iespēju spēlēt KHL. Tā ir pietiekami spēcīga līga, kurā tiek spēlēts citāds hokejs un kurā man būtu interesanti," secina Kulda.


Kā zināms, pēc daudziem smagiem pārkāpumiem pagājušajā nedēļā Vitjaz komandas lielākajam kauslim Džeremijam Jablonskim tika piešķirta diskvalifikācija līdz regulārā čempionāta noslēgumam, bet cits vienības "policists" Kips Brenans diskvalificēts uz 15 spēlēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gaida pēdējo papildinājumu

Eiropā spēlējošajiem izlases kandidātiem sezona klubos ir beigusies, un sastāvs sāk iezīmēties.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi