Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

ASV hokejisti PČ cīņā atspēlējas pret Vāciju; Kanāda pēcspēles metienos pieveic Slovākiju

Kanādas vīriešu hokeja izlase pirmdien pasaules čempionāta mačā Rīgā tika pie uzvaras pēcspēles metienos, bet ASV valstsvienība Tamperē izcīnīja panākumu, atspēlējoties pret Vāciju.

B grupas spēlē Kanāda ar 2:1 (1:1, 0:0, 0:0, 0:0, 1:0) pārspēja Slovākiju.

Uz kanādieša Džeika Neiborsa astotajā minūtē gūtajiem vārtiem slovāki atbildēja ar 17.minūtē vairākumā gūtajiem Petera Cehlārika "golu".

Pagarinājumā vārti netika gūti, un arī pēcspēles metienos nepietika ar piecām metienu sērijām, lai noskaidrotu uzvaru. Tikai astotajā sērijā Džeks Kvinns dabūja ripu slovāku vārtos, bet Martins Hromjaks savu iespēju neizmantoja, kanādiešiem pēcspēles metienos uzvarot ar 3:2.

Kanādieši krietni vairāk meta pa vārtiem, šajā rādītājā slovākus pirmajos divos periodos pārspējot ar 31:13, bet visā spēlē šis rādītājs bija 43:24 uzvarētāju labā.

Kanādas vārtos 65 minūšu laikā Sems Montambū atvairīja 23 metienus, bet pretējā laukuma pusē Samuels Hlavajs atvairīja 42 metienus.

B grupā astoņi punkti trijās cīņās ir Kanādai, seši punkti divās spēlēs ir Šveicei un Čehijai, bet četrus punktus trijās cīņās ieguvusi Slovākija. Divās spēlēs divus punktus iekrājusi Kazahstāna, viens punkts ir Norvēģijai, bet bez punktiem ir Slovēnija un Latvija.

A grupas mačā Somijā ASV ar 3:2 (0:0, 1:2, 2:0) pārspēja Vāciju.

ASV izlase ar aizsarga Ronija Atarda vārtiem otrajā periodā izvirzījās vadībā, taču vācieši atbildēja ar Zamuela Soramīsa vārtiem mazākumā un Justina Šuca "golu" piecas sekundes pirms pārtraukuma.

Tomēr amerikāņi ar Šona Ferela un Meta Koronato vairākumā gūtajiem vārtiem spēli noslēdza ar uzvaru.

ASV vārtos Keisijs Desmits atvairīja 30 pretinieku metienus, bet Vācijas vārtsargs Matiass Nīderbergers tika galā ar 23 metieniem.

A grupā deviņus punktus trijos mačos izcīnījusi ASV. Divās spēlēs sešus punktus ieguvusi Zviedrija, Dānijai ir pieci punkti, pa trim punktiem ir Somijai un Francijai, pie viena punkta tikusi Austrija, bet Vācija trijās spēlēs un Ungārija divās pagaidām ir bez punktiem.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei garantē septiņas spēles. Katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet abu grupu vājākās komandas pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Polija un Lielbritānija.

Pērn pasaules meistarsacīkstēs triumfēja somi, kuri izšķirošajā mačā bija pārāki pār Kanādu.

Pasaules čempionāts, kuru kopīgi rīko Somijas pilsēta Tampere un Rīga, norisināsies līdz 28.maijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi