Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

ASV hokejisti vien papildlaikā uzvar Austriju, Francija pārspēj kazahus

ASV vīriešu hokeja izlase svētdien Tamperē izcīnīja grūtu uzvaru pasaules čempionāta mačā, tāpat minimālu panākumu Helsinkos svinēja francūži.

ASV ar rezultātu 3:2 (0:1, 1:1, 1:0, 1:0) papildlaikā uzvarēja Austriju.

Austriešus 15.minūtē ar metienu no vārtu priekšas vadībā izvirzīja Benjamins Nisners. 20 minūtes vēlāk Pauls Hūbers nonāca viens pret amerikāņu vārtsargu un ar māņkustību viņu pārspēja, bet pēc 17 sekundēs Kīfers Belouss izslidoja no aizvārtes un pēc metiena izdarīšanas ripa no austriešu hokejista nonāca vārtos.

Trešā perioda devītajā minūtē Edams Godets ar metienu vārtu augšējā stūrī realizēja vairākumu un panāca 2:2. Cīņa turpinājās papildlaikā, kurā austrieši noklaudzināja vārtu konstrukciju un neizmantoja vairākumu, turpretī pretinieki izrāva uzvaru. Vienatnē pret Dāvidu Kikertu izslidoja Luks Hjūzs, kurš atnesa ASV izlasei uzvaru.

Jau ziņots, ka pirms tam Norvēģija ar rezultātu 4:3 (1:0, 2:0, 0:3, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā uzvarēja Lielbritāniju.

Pplkst.20.20 tiksies Čehija ar Zviedriju. Latvijai nākamā spēle paredzēta pirmdien ar Norvēģiju.

B apakšgrupā līdere ar sešiem punktiem divos mačos ir Somija, otro vietu ar pieciem punktiem divos dueļos ieņem ASV, pa trīs punktiem vienā cīņā ir Čehijai un Zviedrijai, divus punktus divos dueļos guvusi Norvēģija, viens punkts divās cīņās ir Lielbritānijai un Austrijai, bet bez punktiem divās spēlēs ir Latvija.

Tikmēr Francija ar 2:1 (0:1, 2:0, 0:0) uzvarēja Kazahstānu.

Gandrīz pusi no spēles vadībā bija Kazahstāna, kas sestajā minūtē izvirzījās priekšā, pateicoties Valērija Orehova gūtajiem vārtiem. Otrā perioda otrajā pusē ar septiņu minūšu starpību vārtus guva Aleksandrs Teksjē un Floriāns Šakjašvili, kuri nodrošināja francūžiem vadību un pēc tam arī uzvaru.

Dienas pirmajā spēlē Kanāda A apakšgrupas duelī ar rezultātu 6:1 (1:1, 3:0, 2:0) uzvarēja Itāliju. Plkst.20.20 tiksies Dānija ar Šveici.

Šajā grupā seši punkti divās spēlēs ir Kanādai, pa trīs punktiem guvušas vienu cīņu aizvadījušās Šveice un Dānija, kā arī divus mačus nospēlējušās Francija, Vācija un Slovākija. Bez punktiem ir Kazahstāna un Itālija, kurām aiz muguras divi dueļi.

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) atstādināja no IIHF rīkotajām sacensībām visas Krievijas un Baltkrievijas izlases un klubus. Krievijas un Baltkrievijas vietā spēlēs Francija un Austrija, kuras bija rangā visaugstāk esošās izlases no valstīm, kam nebija paredzēts spēlēt augstākajā divīzijā.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra vājākās komandas atšķirībā no pagājušā gada pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Slovēnija un Ungārija.

2022.gada pasaules čempionāts Somijā norisināsies no 13. līdz 29.maijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nebaidīties izaicinājuma

Sesks: "Pašreizējā situācijā būtu neprātīgi izvirzīt mērķus rezultātu ziņā".

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi