Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 23. maijs
Leontīne, Ligija, Lonija, Leokādija

ASV hokejistiem pārliecinoša uzvara pār Vāciju; Čehija pārspēj Norvēģiju

ASV vīriešu hokeja izlase sestdien Ostravā pasaules čempionāta mačā tika pie pārliecinošas uzvaras, kamēr citā mačā Prāgā panākumu izcīnīja Čehija.

B apakšgrupas spēlē ASV ar 6:1 (2:0, 2:1, 2:0) pārspēja Vāciju.

Spēles pirmo 20 minūšu laikā 2:0 amerikāņu labā panāca Breidijs Tkačaks un Maikls Keselrings, bet otrā perioda vidū vairākumu rezultatīvi noslēdza Džonijs Gudro.

Nepilnas divas minūtes pēc trešajiem ielaistajiem vārtiem vāciešiem izdevās raidīt ripu ASV vārtos, precīzam esot Jasinam Ēlizam, taču atlikušajā spēles daļā ASV hokejisti guva vēl trīs bezatbildes vārtus. Otrā perioda pēdējā minūtē Vācijas vārtsargu pārspēja Lūks Hjūzs un trešajā trešdaļā pie gūtiem vārtiem tika Trevors Zīgrass un Maikls Eisimonts.

ASV izlases vārtus sargāja Trejs Ogastīns, kurš tika galā ar 11 metieniem, un vēl 14 metienus atvairīja Alekss Laions, kamēr otrā laukuma pusē Matiass Nīderbergers atvairīja 37 ripas.

Savukārt A apakšgrupā Čehija ar 6:3 (2:3, 1:0, 3:0) apspēlēja Norvēģiju.

Pirmajā trešdaļā pēc spēlētām sešām minūtēm turnīra mājiniekus vadībā izvirzīja Romāns Červenka, bet pēc 30 sekundēm Stīans Sūlbergs panāca neizšķirtu. 

Nepilnas sešas minūtes vēlāk norvēģi iekrāja jau divu vārtu pārsvaru, precīziem esot Noā Stēnam un Eirikam Salstenam, uz ko čehi atbildēja ar Červenkas otrajiem gūtajiem vārtiem un samazināja deficītu līdz vienam precīzam metienam.

Otrā perioda izskaņā rezultātu izlīdzināja Ondržejs Berāneks, bet 46.minūtē Čehijas izlasi pēc ilgāka pārtraukuma vadībā izvirzīja Matejs Stranskis. 

Atlikušajā spēles daļā trīs minūtes līdz pamatlaika beigām 5:3 Čehijai panāca Libors Hajeks un mača izskaņā vēl tukšos norvēģu vārtos ripu raidīja Ondržejs Palāts, nokārtojot Čehijai drošu pārsvaru.

Čehi pa pretinieku vārtiem izdarīja 49 metienus, kamēr norvēģi apdraudēja turnīra mājinieku vārtus tikai 11 reizes. 

Jau ziņots, ka citos B apakšgrupas mačos Ostravā Latvija ar 5:4 papildlaikā pārspēja Poliju un Kazahstāna ar 3:1 uzvarēja Franciju, bet A apakšgrupā Prāgā Kanāda ar 4:2 guva panākumu pār Lielbritāniju un Dānija ar 5:1 pārliecinoši uzvarēja Austriju.

A apakšgrupā Prāgā cīnās Austrija, Kanāda, Čehija, Dānija, Somija, Lielbritānija, Norvēģija un Šveice, bet B apakšgrupā Ostravā spēkus mēro Latvija, ASV, Vācija, Zviedrija, Francija, Kazahstāna, Slovākija un Polija.

Turnīrā startējošās 16 komandas ir sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei garantē septiņas spēles. Katras grupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet abu grupu vājākās komandas pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Ungārija un Slovēnija.

Pērn pasaules meistarsacīkstēs triumfēja kanādieši, kuri izšķirošajā mačā pārspēja Vāciju, bet bronzas medaļas izcīnīja Latvija, pagarinājumā pieveicot ASV valstsvienību.

Šogad pasaules čempionāts Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā norisinās no 10. līdz 26.maijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šilovam laba spēle, bet sezona galā

Latvijas hokeja vārtsargs Artūrs Šilovs NHL kluba Vankūveras Canucks sastāvā Stenlija kausa izcīņas Rietumu konferences pusfināla septītajā spēlē pret Edmontonas Oilers atvairīja 26 no 29 metieniem, ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi