Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Atbalstīs jaunos hokeja vārtsargus

Trešdien, 17. aprīlī, izklaides un iepirkšanās centrā Akropole tika atklāta Latvijas jauno hokeja vārtsargu atbalsta programma, kas ir Maxima Latvija un Latvijas hokeja federācijas (LHF) iniciatīva. Tā uzsākta, lai sniegtu iespēju hokeja skolu audzēkņiem visā Latvijā treniņu procesā izmēģināt arī vārtsarga pozīciju un palīdzētu piesaistīt vairāk jauno talantu hokejam profesionālā līmenī. Ekipējuma komplekti tiks dāvināti skolām Daugavpilī, Liepājā, Jelgavā, Mārupē, Tukumā, Ogrē, Brocēnos, Rīgā, Talsos, Ventspilī un Valmierā.

Jauno hokeja vārtsargu atbalsta programmas ietvaros 16 hokeja skolām visā Latvijā tiek dāvināts pilns vārtsarga ekipējums - ķivere, nūja, kājsargi, cimdi, slidas un viss pārējais, kas nepieciešams trenējoties vārtsarga pozīcijā. Tas ir pats dārgākais ekipējums hokeja komandā, tāpēc šāds atbalsts ļauj mazajiem hokejistiem treniņu procesā vienkāršāk izmēģināt vārtsarga prasmes, bet  treneriem sniedz iespēju jau laicīgi pamanīt jaunos talantus, kas nākotnē var izaugt par Latvijas hokeja izlases vārtsargiem.

"Esam gandarīti turpināt jau iesākto sadarbību ar uzņēmumu Maxima Latvija. Šis uzsāktais projekts, kur gados jaunie hokejisti tiek nodrošināti ar vārtsargu ekipējumu, ir lielisks atbalsts visam Latvijas hokejam un tā popularizācijai," uzskata Latvijas hokeja federācijas valdes loceklis Viesturs Koziols. "Kā zināms, vārtsargu ekipējums ir pats dārgākais no hokeja inventāra. Tādēļ ļoti ceru, ka šis ekipējums būs lielisks palīgs un motivators bērniem vēl vairāk nodarboties ar hokeju. Liels paldies Maxima Latvija par šo atbalstu!"

"Sadarbības ietvaros ar LHF esam apņēmušies padarīt Latvijā populārāko sporta veidu hokeju pieejamāku mazajiem sportistiem un viņu ģimenēm. Šīs programmas ietvaros vēlamies izcelt to, cik liela nozīme hokeja komandā ir vārtsargam un sniegt iespēju katram mazajam hokejistam pārbaudīt savas prasmes šajā komandas pozīcijā. Ceram, ka jaunais ekipējums Latvijas hokeja skolās sniegs bērniem un arī viņu treneriem un vecākiem lielāku motivāciju un apņēmību treniņu procesā, lai mums augtu aizvien vairāk jaunu, talantīgu vārtsargu!" uzsver Maxima Latvija Mārketinga departamenta direktore Gundega Laugale.

Kā programmas vēstnesis un mazo vārstargu atbalstītājs iniciatīvai pievienojies arī bijušais Latvijas hokeja izlases vārtsargs, hokeja treneris Artūrs Irbe. "Atbalsts bērniem dod iespēju piepildīt savus sapņus. Tādēļ jebkura palīdzība vai atbalsts ir liels stimuls bērnu tālākajai izaugsmei," savos uzskatos dalās programmas vēstnesis.

Jauno vārtsargu programmas atklāšanas pasākuma ietvaros tika organizēta arī diskusija par iespējām un nākotnes perspektīvām jauno vārtsargu apmācīšanā Latvijā. Diskusijas laikā tika apspriesta vārtsarga pozīcijas nozīme komandā, jauno hokejistu un viņu vecāku vēlme un interese par vārtsarga karjeru, vārtsarga ekipējuma izmaksas un to loma pozīcijas spēlētāju skaita izmaiņās, kā arī jauno vārtsargu atbalsta programmas nozīme Latvijas hokeja skolās.  Diskusijā piedalījās Latvijas hokeja federācijas valdes loceklis Viesturs Koziols, bijušais Latvijas hokeja izlases vārtsargs, hokeja treneris Artūrs Irbe, hokeja skolas Rīga direktora vietnieks mācību daļā Jānis Neikšāns un Maxima Latvija Mārketinga departamenta direktore Gundega Laugale.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi