Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Atlant ģenerālmenedžeris: Mūs mulsināja Ozoliņa vecums

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Mitišču Atlant vadību esot mulsinājis leģendārā latviešu aizsarga Sanda Ozoliņa vecums, tomēr līgums ar viņu tik un tā tika noslēgts, izteicies Atlant komandas ģenerālmenedžeris Andrejs Verjovko. Kā ziņots, 40 gadus vecais Ozoliņš līgumu ar Atlant komandu oficiāli parakstīja pirmdien.

Šo sezonu Ozoliņš iesāka bez komandas, bet pirmdien pievienojās Atlant, lai izietu medicīniskās pārbaudes.

"Mums bija daudz iespēju izvēlēties aizsargu, tostarp arī no Nacionālās hokeja līgas (NHL), taču galu galā mēs nolēmām apstāties pie Ozoliņa kandidatūras," Verjovko pastāstīja laikrakstam Sovetskij Sport. "Protams, mūs mulsināja viņa vecums, taču izšķirošo vārdu teica treneri, kuri rūpīgi sekoja tam, kā Ozoliņš gatavojās sezonai, un pieņēma lēmumu ar viņu noslēgt līgumu."

"Sarunās ar Ozoliņu bija divi posmi, jo Sandis zina savu cenu. Izdevās atrast risinājumu, kas visus apmierināja," teica Atlant ģenerālmenedžeris. "Vēlos uzsvērt, ka finansiālā ziņā tas nav nekas pārspīlēts - viss saprāta robežās."

Paredzams, ka savu pirmo spēli Atlant komandas sastāvā Ozoliņš aizvadīs piektdien pret Čehovas Vitjaz.

Kā ziņots, vienīgais latvietis, kurš karjeras laikā ieguvis NHL Stenlija kausu, iepriekš bija Latvijas kluba Rīgas Dinamo kapteinis, taču pēc pagājušās sezonas ar Ozoliņu līgums netika pagarināts.

Pagājušajā sezonā aizvadītajās 50 KHL regulārā čempionāta spēlēs Ozoliņš guva desmit vārtus un izpildīja desmit rezultatīvas piespēles, bet septiņās Gagarina kausa cīņās viņa kontā vārti un rezultatīva piespēle. Savukārt kopumā aizvadītajās 158 KHL spēlēs aizsargs izcēlies ar 22 vārtiem un 65 rezultatīvām piespēlēm.

Rīgas Dinamo komandā Ozoliņš spēlēja kopš 2009./2010.gada sezonas un visu laiku bija vienības kapteinis.

Ozoliņš karjeras laikā piedalījās septiņās NHL Visu zvaigžņu spēlēs, bet 1996.gadā Kolorādo Avalanche rindās izcīnīja hokeja galveno balvu - Stenlija kausu.

Sešu NHL klubu sastāvos Ozoliņš no 1992. līdz 2008.gadam piedalījās 875 regulārā čempionāta spēlēs, kurās izcēlās ar 167 vārtiem un 397 rezultatīvām piespēlēm. Savukārt Stenlija kausā viņš 137 cīņās guva 23 vārtus un izpildīja 67 rezultatīvas piespēles.

Savukārt Latvijas valstsvienību aizsargs pārstāvējis divās olimpiskajās spēlēs - 2002.gadā Soltleiksitijā un 2006.gadā Turīnā -, kā arī divos pasaules čempionātos, kopumā izlases labā gūstot trīs vārtus un izpildot 14 rezultatīvas piespēles.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā pašlaik Atlant ar 15 punktiem astoņās spēlēs atrodas ceturtajā pozīcijā. Atlant hokejisti uzvarējuši piecās no pēdējām sešām spēlēm, bet punktus guvuši jau septiņos mačos pēc kārtas. Otrdien komanda izbraukumā tiekas ar Maskavas Spartak.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi