Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. jūlijs
Marta, Dita, Dite

Austrija negaidīti zaudē eliti jau atstājušajiem britiem, Somija spēlēs ceturtdaļfinālā

Lielbritānijas vīriešu hokeja izlase otrdien Čehijā svinēja uzvaru pasaules čempionāta spēlē, dzēšot Austrijas izredzes spēlēt ceturtdaļfinālā, kur līdz ar to iekļuva somi. Tikmēr B grupas spēlē uzvaru svinēja Vācija.

A grupas spēlē Prāgā Lielbritānija ar 4:2 (0:0, 1:1, 3:1) pieveica Austriju.

Rezultātu 23.minūtē vairākumā ar metienu no zonas vidus atklāja austrietis Klemenss Untervēgers, kura spēcīgi raidītā ripa pēc atsišanās pret britu vārtsarga Bens Baunsa nūju ielidoja vārtu kreisajā stūrī - 1:0 Austrijas labā.

28.minūtē pēc iemetiena ar spēcīgu metienu no zilās līnijas ripu vārtu labajā augšējā stūrī trāpīja Bens O'Konors, panākot 1:1.

Lielbritānija pirmoreiz spēlē izvirzījās vadībā pēc trešajā trešdaļā spēlētas minūtes un 59 sekundēm, kad vairākumā ripa pēc rikošeta vārtu priekšā atlēca pie Breta Perlini, kurš to raidīja pustukšā vārtu stūrī, panākot 2:1.

51.minūtē 3:1 panāca Evans Mozijs, raidot pustukšā vārtu stūrī pie viņa atlēkušo ripu.

Uzvaru briti atvadās no elites divīzijas nodrošināja 56.minūtē, kad Austrija pirms iemetiena Lielbritānijas zonā nomainīja vārtsargu pret laukuma spēlētāju. No savas zonas ripu vārtos raidīja Roberts Dauds.

45 sekundes pirms spēles beigām pēc Lukasa Hauduma diagonālas piespēles Mario Hūberam atlika trāpīt pustukšos vārtos - 4:2 Lielbritānijas labā.

Pa diviem (1+1) rezultativitātes punktiem uzvarētājiem sakrāja Perlini, Dauds un O'Konors, bet vārtos Baunss atvairīja 26 metienus.

Austrijas izlasē divas rezultatīvas piespēles Dominika Cvergera un Hauduma kontā, bet vārtos Davids Kikerts atvairīja 28 no 31 metiena.

A apakšgrupā pēc sešām spēlēm Kanādai ir 17, Čehijai - 15, Šveicei - 14 un Somijai - desmit punkti, visām nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā. Septiņus punktus septiņās cīņās ir nopelnījusi Austrija, pa sešiem ir Norvēģijai un Dānijai, bet Lielbritānija ar trim punktiem ieņēma pēdējo vietu un pametīs elites divīziju.

Plkst.17.20 šajā grupā spēlēs Kanāda ar Čehiju un plkst.21.20 - Somija ar Šveici. Visas spēles ir vērojamas Latvijas sabiedrisko mediju tīmekļa vietnē "lsm.lv/hokejs", bet B apakšgrupas mačus otrdien rāda arī LTV7.

Vācija B grupas spēlē Ostravā ar 6:3 (1:1, 3:2, 2:0) pārspēja Franciju.

Septītajā minūtē rezultātu pretuzbrukumā atklāja Francija, pēc Žistēna Adamo piespēles no labā iemetiena apļa ripu vārtu labajā augšējā stūrī raidot Valentēnam Klero - 1:0 Francijas labā.

56 sekundes pirms pārtraukuma vācieši rezultātu izlīdzināja. Dominiks Kahuns, atrodoties pretī vārtiem, negaidītu piespēlēja pie labā vārtu staba esošajam Markam Mihaelisam, kuram no tuva attāluma atlika trāpīt pustukšā vārtu stūrī - 1:1.

Pēc otrajā periodā spēlētām 69 sekundēm Franciju otro reizi spēlē vadībā izvirzīja Antonī Rešs - 2:1 Francijas labā, taču 26.minūtē Vācijas uzbrukumā trijiem pret vienu aizsargu ar atkārtotu metienu Kentēnu Papijonu pārspēja Lukass Kelble - 2:2.

Tikai 22 sekundes francūžiem bija vajadzīgas, lai trešo reizi izvirzītos vadībā. Pēc Tima Bozona tālas piespēles pa gaisu vienatnē ar Vācijas vārtsargu Filipu Grūbaueru izslidoja Saša Treijs, ar nūjas neērto pusi raidot ripu vārtu labajā stūrī - 3:2 Francijas labā.

29.minūtes beigās Vācijas hokejists Jons Peterka pretuzbrukumā ar metienu no zonas kreisās puses vārtu kreisajā guva vārtus, taču pēc Francijas izlases pieprasītā video atkārtojuma noskatīšanās tika konstatēts zonas pārkāpums, vadību saglabājot Francijai. Mirkli iepriekš ripa bija trāpījusi pa Vācijas vārtu stabu.

32.minūtē 22 sekunžu laikā Vācija izvirzījās vadībā, vārtus gūstot Vojceham Stahovjakam un Maksimiliānam Kastneram - 4:3 Vācijas labā.

Vācijas izlases uzvaru lielā mērā noteica tas, ka vācieši pirmie tika pie ripas Francijas vārtu priekšā, raidot ripas vārtos no tuva attāluma. Tā tika gūti vārti arī 36.minūtē, izceļoties Leo Pfēderlam, taču jau otro reizi spēlē pēc Francijas izlases pieprasītā videoatkārtojuma vārtu guvums tika atcelts.

Pēc trešajā trešdaļā spēlētām 79 sekundēm savus otros vārtus mačā guva Stahovjaks, panākot 5:3, bet 45.minūtē vairākumā 6:3 panāca Lukass Reihels.

Pēc sesto vārtu zaudējuma Francijas izlases vārtos Papijona vietā stājās Žiljēns Žunka, un rezultāts vairs nemainījās.

Vācijas izlasē trīs (2+1) rezultativitātes punktus sakrāja Stahovjaks, pa diviem (1+1) - Reihels un Mihaeliss, bet vārtos Grūbauers atvairīja 20 metienus.

Francijas izlases vārtos Papijons atvairīja 28 metienus, bet viņu nomainījušais Žunka - visus sešus metienus.

B apakšgrupā Zviedrijai sešās spēlēs ir 18 punkti, Vācijai septiņos mačos ir 15 punkti, bet ASV sešās spēlēs ir sakrājusi 13 punktus, visām nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā. Sešās cīņās Slovākijai ir 12 punkti, bet Latvijai - deviņi punkti. Kazahstāna septiņās cīņās ir sakrājusi sešus punktus, Francija - četrus, bet Polija - vienu punktu.

Šajā grupā šodien Ostravā Latvijas izlase plkst.17.20 pēc Latvijas laika tiksies ar ASV, bet plkst.21.20 nūjas krustos Zviedrija un Slovākija, abas spēles tiešraidē translējot LTV7.

Turnīrā startējošās 16 komandas ir sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei garantē septiņas spēles. Katras grupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet abu grupu vājākās komandas pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Ungārija un Slovēnija.

Pērn pasaules meistarsacīkstēs triumfēja kanādieši, kuri izšķirošajā mačā pārspēja Vāciju, bet bronzas medaļas izcīnīja Latvija, pagarinājumā pieveicot ASV valstsvienību.

Pasaules čempionāts Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā norisināsies līdz 26.maijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi