Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Austrijas hokejisti nosargā vietu elites divīzijā

Austrijas vīriešu hokeja izlase, izšķirošajā mačā izcīnot uzvaru pēcspēlēs metienu sērijā, pirmdien nosargāja vietu pasaules čempionāta elites divīzijā.

Austrieši Tamperē savā pēdējā A apakšgrupas mačā ar 4:3 (1:2, 2:1, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Ungāriju, kas pametīs spēcīgāko divīziju.

Pirmajā periodā pēc spēlētām nedaudz vairāk kā astoņām minūtēm ungārus vadībā izvirzīja Ištvāns Sofrons, taču apmēram četras minūtes vēlāk austrieši izlīdzināja rezultātu, vairākumā vārtus gūstot Marko Rosi. Trešdaļas pēdējā minūtē vairākumu izmantoja arī Ungārija un vienu vārtu pārsvaru atguva Sofrons.

Otrajā trešdaļā Ungārijas pārsvaru līdz diviem precīziem metieniem palielināja Milans Horvāts. Austrieši atbildēja ar vārtiem divas ar pusi minūtes vēlāk, ripu Ungārijas vārtos raidot Stīvenam Strongam, bet vēl pēc nepilnām 11 minūtēm rezultāts kļuva neizšķirts pēc Lukasa Hauduma precīzā metiena.

Pēcspēles metienu sērijā ungāru vārtos ripu raidīja Manuels Ganāls un Dominiks Heinrihs.

A grupā līdere ar 18 punktiem sešās spēlēs ir ASV, 17 punktus sakrājusi Zviedrija, bet 13 punkti ir Somijai, visām jau nodrošinot vietu izslēgšanas turnīra spēlēs. Deviņi punkti it Vācijai, astoņi punkti - Dānijai, četri punkti - Francijai, trīs punkti septiņos mačos ir Austrijai, kurai ar tādu pašu punktu skaitu sekoja Ungārija.

Savukārt "Arēnā Rīga" B apakšgrupas spēlē Kazahstāna ar rezultātu 4:3 (1:1, 1:1, 2:1) uzvarēja Slovēniju, kura pirms pēdējās kārtas mača jau bija atvadījusies no palikšanas elites divīzijā.

Slovēnija izvirzījās vadībā pēc spēlētām 90 sekundēm, vārtus gūstot Anžem Kuraltam, taču pirmās trešdaļas izskaņā Kazahstānas vairākumu realizēja Ņikita Mihailis, izlīdzinot rezultātu 1:1.

Otrā perioda ievadā Kuralts atguva slovēņiem vienu vārtu pārsvaru, tomēr arī šoreiz kazahi panāca neizšķirtu trešdaļas beigās, pēdējā minūtē vairākuma laikā precīzam esot Batirlanam Muratovam.

Arī noslēdzošā trešdaļa sākās ar Slovēnijas metienu Kazahstānas vārtos, šoreiz vārtus gūstot Janam Drozgam. Mača 52.minūtē Jevgeņijs Rimarevs veiksmīgi noslēdza pretuzbrukumu, pārspējot Slovēnijas vārtsargu, un panāca 3:3. Mazāk nekā piecas minūtes līdz mača beigām Kazahstānu vadībā izvirzīja Maksims Muhametovs.

B grupā 18 punkti sešās spēlēs ir Šveicei, 13 - Čehijai un 12 punkti - Kanādai, kuras jau nodrošinājušas vietu izslēgšanas turnīra spēlēs. 11 punktus sakrājusi Latvija, astoņi punkti ir Slovākijai, septiņi punkti septiņos mačos - Kazahstānai, seši punkti sešās spēlēs - Norvēģija, bet Slovēnija noslēdza pasaules čempionātu bez punktiem.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei garantē septiņas spēles. Katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet abu grupu vājākās komandas pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Polija un Lielbritānija.

Pērn pasaules meistarsacīkstēs triumfēja somi, kuri izšķirošajā mačā bija pārāki pār Kanādu.

Pasaules čempionāts, kuru kopīgi rīko Somijas pilsēta Tampere un Rīga, norisināsies līdz 28.maijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi