Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Balcera pārstāvētā Lions uzvar Šveices regulārā čempionāta kopvērtējumā

Par Šveices augstākās hokeja līgas (NL) regulārā čempionāta uzvarētājiem pirmdien kļuva Latvijas uzbrucēja Rūdolfa Balcera pārstāvētā Cīrihes Lions komanda.

Regulārā čempionāta pēdējā kārtā "Lions" ar 2:1 (1:0, 0:0, 0:1, 1:0) papildlaikā pārspēja Oskara Lapinska pārstāvēto Langnavas "Tigers" vienību, liedzot tai iekļūt izslēgšanas spēlēs.

Balcers uz ledus bija 19 minūtes un 56 sekundes, no kurām minūti un sešas sekundes spēlēja vairākumā. Latviešu uzbrucējs izpildīja sešus metienus pa vārtiem, bloķēja vienu raidījumu, kā arī nopelnīja divas soda minūtes un neitrālu lietderības koeficientu.

Tikmēr Lapinskis spēlēja 13 minūtes un 55 sekundes, no kurām 24 sekundes laukumā pavadīja mazākumā. Viņa kontā viens metiens pa vārtiem un neitrāls lietderības koeficients.

Citā mačā "Lugano" bez latviešu uzbrucēja Roberta Cjunska sastāvā savās mājās tikās ar Rapersvīles-Jonas "Lakers", kuras vārtus sargāja Ivars Punnenovs.

Punnenovs tika galā ar 36 no 39 metieniem, palīdzot "Lakers" svinēt uzvaru ar 6:3 (2:1, 2:2, 2:0).

Citā pēdējās kārtas mačā uzbrucēja Denisa Smirnova pārstāvētā "Kloten" savā laukumā tikās ar 0:4 (0:1, 0:2, 0:1) piekāpās "Ambri-Piotta" hokejistiem.

Smirnovs laukumā pavadīja desmit minūtēs un piecas sekundes, no kurām minūti un 26 sekundes spēlēja mazākumā. Latvijas uzbrucējs metienus pa vārtiem neizpildīja, uzvarēja abos iemetienos, bet spēli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -3.

Vēl vienā spēlē "Lausanne" bez latviešu uzbrucēja Ronalda Ķēniņa pieteikumā ar 4:1 (0:0, 3:0, 1:1) pieveica "Zug" vienību.

Šosezon NL rezultatīvākais no Latvijas hokejistiem bija Balcers, kurš 50 spēles sakrāja 38 (20+18) punktus. Lapinskis 52 mačos tika pie četriem (3+1) punktiem, četri punkti (1+3) arī Ķēniņam, kurš laukumā devās 36 mačos, pie diviem (1+1) punktiem 11 spēlē "Biel-Biene" rindās tika Rihards Bukarts, divus (1+1) punktus 28 mačos sakrāja Cjunskis, bet traumas dēļ sezonas lielāko daļu izlaidušais Smirnovs sešās spēlēs tika pie viena (0+1) punkta.

Tikmēr Punnenovs, kurš sezonu sāka "Lausanne" rindās, laukumā devās 21 spēlē, vidēji vārtos ik mačā ielaida 3,04 ripas, atvairīja 88,7% metienu un tika pie viena "sausā" mača.

Regulārā čempionāta noslēgumā "Lions" ar 109 punktiem 52 spēlēs izcīnīja pirmo vietu, "Lausanne" ar 91 punktu finišēja trešā, "Lugano" ar 79 punktiem ieņēma septīto vietu, "Tigers" ar 71 punktu palika 11.pozīcijā un izslēgšanas spēlēm nekvalificējās, tā pat kā "Lakers", kas ar 65 punktiem ieņēma 12.vietu. Savukārt "Kloten" ar 52 punktiem ieņema 13.vietu un pārspēlēs par palikšanu NL tiksies ar pēdējā 14.pozīcijā palikušo "Ajoie" komandu.

"Play in" kārtā Cjunska pārstāvētā "Lugano" tiksies ar "Ambri-Piotta", uzvarētāju noskaidrojot divu spēļu summā. Otrajā pārī spēkiem mērosies "Biel-Bienne" un Ženevas "Servette".

Iepriekšējā sezonā par Šveices čempioni kļuva Ženēvas "Servette", kas finālsērijā ar 4-3 pieveica "Biel-Bienne".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi