Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Balceram uzvaras vārti sezonas ievadā, Bļugers iemet 15.sekundē, panākumi arī pārējiem latviešiem

Latvijas uzbrucējs Rūdolfs Balcers sestdien guva uzvaras vārtus sezonas pirmajā Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, bet citā spēlē jau 15.sekundē precīzu metienu izdarīja Teodors Bļugers. Uzvaras svinēja arī Zemgus Girgensona un Elvja Merzļikina pārstāvētās vienības.

Balcera pārstāvētā "Sharks" mājās ar rezultātu 4:3 (0:1, 2:1, 2:1) uzvarēja Vinipegas "Jets".

Latviešu uzbrucējs vārtus guva trešā perioda sestajā minūtē, kad pēc diviem neveiksmīgiem Timo Maiera metieniem bija pirmais pie atlēkušās ripas un pārspēja Konoru Hellebaiku. Tobrīd Balcers panāca 4:2, bet līdz pamatlaika beigām Jansens Herkinss vienus vārtus atguva.

 

Balcers sezonas pirmajā mačā spēlēja 14 minūtes un 36 sekundes, no tām vienu minūti un 26 sekundes mazākumā. Viņš divreiz meta pa vārtiem un pielietoja divus spēka paņēmienus, dueli noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

Par spēles pirmo zvaigzni tika atzīts vienus vārtus guvušais un rezultatīvu piespēli atdevušais Tomāšs Hertls.

Tikmēr Bļugers vārtus guva arī sezonas otrajā spēlē, viņa pārstāvētajai Pitsburgas "Penguins" mājās ar rezultātu 5:2 (4:0, 1:1, 0:1) pārspējot Čikāgas "Blackhawks".

Bļugers vārtus guva jau 15.sekundē, kad ar precīzu metienu no labās puses noslēdza pa puslaukumu veiktu individuālu reidu. Pitsburgieši pirmajā trešdaļā guva vēl trīs vārtus un ielika pamatus uzvarai.

Latviešu uzbrucējs sestdien spēlēja 18 minūtes un 45 sekundes, no tām minūti un 47 sekundes mazākumā. Viņam atvēlētajās minūtēs Bļugers trīsreiz meta pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu, zaudēja vienu ripu, pārtvēra divas piespēles, uzvarēja sešos no desmit iemetieniem un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Pirmās zvaigznes gods tika atvēlēts Drū O'Konoram, kurš uzvarētāju rindās guva vārtus un atdeva rezultatīvu piespēli.

Maiks Salivans sestdien kļuva par "Penguins" uzvarām bagātāko treneri - viņa vadībā Pitsburgas hokejisti svinējuši panākumus 253 mačos, kas ir par vienu vairāk nekā savulaik bija Denam Bailsmam.

Tāpat otro uzvaru sezonas otrajā spēlē svinēja vārtsargs Elvis Merzļikins, kura pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" mājās ar 2:1 (0:0, 0:1, 1:0, 1:0) pagarinājumā uzveica NHL jaunpienācēju Sietlas "Kraken".

Merzļikins atvairīja 19 no 20 pretinieku mestajām ripām, tiekot atzīts par spēles trešo spožāko zvaigzni.

Trešā perioda vidū Ēriks Robinsons panāca mājiniekiem 1:1, bet papildlaika trešajā minūtē uzvaras vārtus guva Patriks Laine.

Jauno sezonu ar divām uzvarām sākusi arī uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres", kas savu skatītāju priekšā ar 2:1 (0:1, 1:0, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā uzvarēja Arizonas "Coyotes".

Girgensons uz ledus pavadīja 16 minūtes un 56 sekundes, vairākumā spēlējot divas minūtes un 28 sekundes, bet mazākumā - vienu minūti un 21 sekundi. Viņš trīsreiz meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, zaudēja vienu ripu, uzvarēja trīs no pieciem iemetieniem un cīņu pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Uzvaras "bullīti" "Sabres" vienībai realizēja Artu Ruotsalainens.

Šosezon NHL komandas aizvadīs 82 spēles regulārajā čempionātā, kā arī atgriezīsies pie iepriekšējo gadu sadalījuma konferencēs un divīzijās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi