Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Balcers ar gūtiem vārtiem palīdz Sharks atgriezties uz uzvaru takas

Latvijas uzbrucējs Rūdolfs Balcers piektdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē, palīdzot Sanhosē Sharks komandai izcīnīt uzvaru.

"Sharks" savā laukumā ar rezultātu 5:2 (3:1, 0:0, 2:1) pārspēja Losandželosas "Kings" un izcīnīja piekto uzvaru pēdējās sešās spēlēs.

Balcers komandai guva trešos vārtus, kas vēlāk izrādījās uzvaru nesošie, un tika atzīts par spēles trešo spožāko zvaigzni. Ar trīs rezultatīvām piespēlēm mājiniekiem izcēlās Brents Bērnss.

Pirmie šajā mačā vārtus guva viesi, spēles trešajā minūtē ar precīzu metienu no vārtu priekšas izceļoties Aleksam Aiafallo. Devītajā minūtē Kevins Lebanks pēc metiena pretinieku aizsarga aizsegā izlīdzināja rezultātu, bet 14 minūtē pēc Bērnsa metiena ripa no Patrika Marlo slidas atrada ceļu vārtos.

Kad līdz pirmā perioda beigām bija palikušas nepilnas trīs minūtes, Timo Maiers neizmantoja izgājienu viens pret viens, taču pretinieku vārtsarga Kelvina Pītersena atsistā ripa nonāca pie Balcera, kurš savu iespēju izmantoja un panāca 3:1.

Otrajā spēles nogrieznī vārti netika gūti, bet trešā perioda otrajā minūtē mājinieku pārsvaru samazināja Džerets Endersons-Dolens, kura no nulles leņķa mestā ripa trāpīja pa vārtsargu Mārtinu Džounsu un ieslīdēja mērķī. Trīs minūtes pirms pamatlaika beigām Dilans Gembrels mazākumā panāca 4:2, bet 79 sekundes pirms finālsvilpes Tomāšs Hertls raidīja ripu tukšos vārtos un pielika punktu "haizivju" uzvarai.

Džounss neitralizēja 32 pretinieku metienus un tika atzīts par spēles spožāko zvaigzni, Bērnsam otrā labākā spēlētāja gods, bet par trešo vērtīgāko tika atzīts Balcers.

Latviešu uzbrucējs šajā mačā uz ledus pavadīja 16 minūtes un 15 sekundes, no tām divas minūtes un 17 sekundes vairākumā. Viņš piecreiz meta pa vārtiem, pielietoja četrus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu, pārtvēra vienu piespēli un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Liepājnieks šajā sezonā 24 spēlēs guvis sešus vārtus, atdevis septiņas rezultatīvas piespēles un sakrājis neitrālu lietderības koeficientu.

"Sharks" ar 40 punktiem 39 spēlēs ieņem sesto vietu Rietumu divīzijā, bet pirmais četrinieks ir trīs punktu attālumā, kamēr "Kings" ar 36 punktiem 39 cīņās ir septītā. Svētdien abas komandas tiksies atkārtoti.

Tikmēr pēc traumas izārstēšanas joprojām laukumā nav atgriezties Teodors Bļugers, kura pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" viesos ar rezultātu 6:4 (2:1, 1:1, 3:2) pārspēja Ņūdžersijas "Devils".

Ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvi piespēli uzvarētājiem izcēlās Braiens Rasts, bet 1+2 bija Sidnijam Krosbijam. Pretiniekiem divus vārtus guva Mailss Vuds.

"Penguins" uzvarējusi septiņās no pēdējām deviņām spēlēm, taču Bļugers šajā sērijā nav piedalījies, jo marta vidū guva ķermeņa augšdaļas savainojumu un kopš tās reizes nav atgriezies laukumā. Bļugers izlaidis 12 spēles pēc kārtas, taču viņš ir atsācis komandas treniņus un kuru katru spēli varētu parādīties uz ledus.

Šosezon Bļugers 28 spēlēs guvis četrus vārtus, atdevis 11 rezultatīvas piespēles un iekrājis pozitīvu lietderības koeficientu +8.

Tikmēr zaudējumu piedzīvoja šosezon nespēlējošā uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres", kas mājās ar 3:4 (1:2, 1:1, 1:1) atzina Vašingtonas "Capitals" pārākumu.

Ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm uzvarētājiem atzīmējās Džastins Šulcs, bet Aleksandrs Ovečkins ar precīzu metienu guva savus 727.vārtus NHL. Krievu uzbrucējs ir sestais visu laiku labākais vārtus guvējs NHL. Nākamie tuvākie mērķi ir Marsels Dons un Brets Hals, kuri karjeras laikā guva attiecīgi 731 un 741 vārtus. Trešajā vietā ar 766 vārtiem ir Jaromīrs Jāgrs, otro vietu ar 801 precīzu metienu ieņem Gordijs Havs, bet visu laiku labākais vārtu guvējs ar 894 ripām ir Veins Greckis.

Abas latviešu pārstāvētās komandas spēlē Austrumu divīzijā, kur "Penguins" ar 54 punktiem 41 spēlē ir trešā, bet "Sabres" ar 24 punktiem 40 mačos ieņem pārliecinoši pēdējo pozīciju. Piektdienas spēļu pretinieces "Devils" un "Capitals" ir attiecīgi septītajā un pirmajā vietā.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 8.maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.

ziņa papildināta no 11.rindkopas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izcīnītas papildu vietas

Latvijas Biatlona federācijas ģenerālsekretārs Juris Pīpkalējs: "Komandas sastāvs nākamsezon, visticamāk, nemainīsies."

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi