Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Balcers ieņem sesto vietu PČ rezultatīvāko hokejistu sarakstā

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Rūdolfs Balcers ieņem sesto vietu Slovākijā notiekošā pasaules čempionāta rezultatīvāko spēlētāju sarakstā.

Pasaules čempionātā hokejā ir aizvadītas divas spēļu kārtas, kurās Latvija ir pieveikusi Austriju (5:2), bet zaudējusi Šveicei (1:3).

Rezultatīvākā spēlētāja godu pēc divām aizvadītām spēļu kārtām uzreiz dala seši hokejisti, kuru starpā ir arī Rūdolfs Balcers. Līderis ir visvairāk vārtus guvušais jaunais somu talants Kāpo Kako, kurš divās spēlēs izcēlies ar pieciem gūtiem vārtiem, tostarp otrajā spēlē pret Slovākiju viņš guva hat-trick. Divus vārtus un trīs piespēles iekrājuši uzreiz četri hokejisti - kanādietis Antonī Mantā, krievu superzvaigzne Ņikita Kučerovs, čehi Dominiks Kubaļiks un Filips Hroneks, bet Balcers ar vieniem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm noslēdz labāko sešinieku.

Labākais piespēlētājs čempionātā šobrīd ir tieši Balcers, kurš atdevis četras rezultatīvas piespēles, tikpat ir arī čeham Jakubam Vorāčekam. Savukārt trešo vietu dala vienpadsmit hokejisti, kuri izcēlušies ar trim rezultatīvām piespēlēm.

Tikmēr lielisku sniegumu iemetienos demonstrē Teodors Bļugers, kurš 40 iemetienos spējis uzvarēt 25 reizes (72,72%) un ieņem otro vietu šajā rādītājā. Pirmais ir zviedrs Antons Landers, kurš 20 iemetienos uzvarējis 14 reizes (76,92%), bet trešais ir Landera komandas biedrs Viljams Nīlanders, kuram 15 iemetienos ir deviņas uzvaras (71,43%).

Starp vārtsargiem "sausās" spēles aizvadījuši krievs Aleksandrs Georgijevs, kanādietis Kārters Hārts un šveicietis Reto Berra, kurš starp šiem vīriem aizvadījis par vienu maču mazāk. Interesanti, ka divu cīņu laikā Georgijevam nācies atvairīt vien 15 metienus, bet Hārtam - 12. Taču Elvis Merzļikins pēc vienas aizvadītas spēles ieņem astoto vietu, vidēji spēlē ielaižot 2,03 vārtus un atvairot 94,44% metienu.

Savukārt komandu statistikas radītājos Latvijas izlase izceļas ar ceturto labāko mazākumu (83,33%), bet metienu efektivitātē ieņem astoto vietu, pa vārtiem metot 60 reizes, no kuriem seši raidījumi bija rezultatīvi (10%). Kopumā 12 vairākuma izspēlēs Latvijas valstsvienība guvusi trīs vārtus un tādējādi realizējusi 25% iespēju, kas dod devīto vietu starp pārējām izlasēm. Pašmāju komandas vārtsargu līnija ierindojas astotajā vietā, vidēji ielaižot 2,52 vārtus, bet atvairīto metienu procents ir 90,91. Nedisciplinētāko vienību sarakstā Latvija dala sesto vietu ar Vācijas un Norvēģijas izlasēm, visām vidēji spēlē nopelnot astoņas soda minūtes. Kopumā Latvijas valstsvienība nopelnījusi 16 soda minūtes, bet rupjākā ir Austrijas izlase ar 43 soda minūtēm.

Nākamo maču Latvijas izlase aizvadīs otrdien, kad plkst.17.15 pēc Latvijas laika tiksies ar Itāliju. Divas dienas vēlāk plkst.21.15 gaidāma cīņa ar Čehijas valstsvienību, bet pēc tam sekos spēles ar Krieviju (18. maijs plkst.13.15), Zviedriju (20. maijs plkst.17.15) un Norvēģiju (21. maijs plkst.17.15).

B grupas kopvērtējumā Krievija, Čehijai un Šveicei ir maksimāli iespējamie seši punkti divās spēlēs, kamēr pa trim punktiem iekrājušas Latvija un Zviedrija, bet bez punktiem ir Austrija, Norvēģija un Itālija.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs no 10. līdz 21. maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

To vietā nākamajā gadā nāks Kazahstāna, kura augstākajā divīzijā nav spēlējusi trīs gadus, un Baltkrievija. Abas komandas ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi