Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -1 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Balcers: mums ir tikpat labas iespējas kā pērn

Viens no Latvijas hokeja izlases potenciālajiem līderiem pasaules čempionātā būs NHL kluba Otavas Senators uzbrucējs Rūdolfs Balcers, kurš pērn PČ kļuva par rezultatīvāko valstsvienībā. Sarunā ar laikrakstu Diena viņš atzīst - šogad PČ izlasei ir labas iespējas aizķerties cīņā par augstākajām vietām.

Pirms gada pa tiešo lidoji uz pasaules čempionātu. Šopavasar uz divām nedēļām iegriezies Norvēģijā. Tas varētu nākt par labu?

Atpūta pēc sezonas ir vajadzīga. Pēc tam kad atbrauc, esi jau svaigs, bet, no otras puses, ir pauze, un tad atkal ir vajadzīgs laiks, lai ieietu atpakaļ ritmā. Tagad es jūtos baigi labi.

Cik saprotu, ārstēji arī ribu savainojumu?

Bija sasitums, bet tagad viss ir normāli.

Ko tev deva Šveices spēles?

Es domāju, ka man vienkārši atkal vajadzēja sajust hokeju. Trīs nedēļas jau bija pagājušas kopš pēdējās spēles, tāpēc bija nepieciešams sajust spēles atmosfērā ātrumu un spēka spēli.

Pagājušajā gadā iegūtā ķīmija ar maiņas partneriem Rodrigo Ābolu un Ronaldu Ķēniņu nav pazudusi?

Es domāju, ka nav. Ābols un Ķēniņš ir labi spēlētāji, trenējamies kopā – domāju, ka būs labi.

Kāda ir atšķirība no prasībām NHL klubā Otavas Senators un Latvijas izlasē? Pēc sekmīgi aizvadītā pagājušā pasaules čempionāta no tevis acīmredzot atkal gaidīs līdera cienīgu spēli?

Droši vien, ka tā būs. Bet, kā jau esmu teicis, tad Otavā vairāk akcentu liku uz aizsardzību. Tur ceturtajā maiņā es spēlēju agresīvi. Bet es domāju, ka līdzīgi būs jāspēlē arī izlasē. Ja esi uzbrukuma zonā, tad jau vienalga – ceturtā vai pirmā maiņa, dari, ko gribi. Manuprāt, ir vienkārši jāspēlē – jāiet uz priekšu un jācīnās. Būs labi.

Ar kādām ambīcijām tu dosies uz Bratislavu? Pēc vairāku spēlētāju uzskata, šī varētu būt liela iespēju reize, jo sastāvs šogad ir labs?

Jā, komanda ir laba. Pagājušajā gadā mums arī bija laba komanda un daži ir aizvietojuši tos, kuri nebūs šogad. Mums ir tikpat labas iespējas kā pērn, un varbūt varam aizķerties arī kaut kur tālāk.

Kā vērtē šī gada pretiniekus? Grupa ir spēcīgāka nekā pirms gada?

Šogad nav Amerikas un Kanādas, bet būs Zviedrija un Krievija. Es domāju, ka situācija ir tāda pati. Vienkārši ir jāiet laukumā un ar katru jācīnās. Ja mēs spēlējam savu labāko spēli, tad nekad nevar zināt, kas notiks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi