Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Balinskis: Atguvām raksturu un pārliecību, ka varam

Rīgas Dinamo hokejisti pirmdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā atguva raksturu un pārliecību, kas pietrūka izbraukumā piedzīvotajā zaudējumu sērijā, sarunā ar aģentūru LETA pauda rīdzinieku aizsargs un uzvaras vārtu autors Uvis Balinskis.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Rīgas Dinamo pirmdien savā laukumā ar rezultātu 4:3 (0:0, 2:1, 1:2, 1:0) pagarinājumā pieveica Habarovskas Amur vienību.

Dinamo mača gaitā no 2:0 nonāca iedzinējos ar 2:3, taču Miķelis Rēdlihs izlīdzināja rezultātu, bet pagarinājumā pēc mazākuma izturēšanas Balinskis atnesa mājiniekiem uzvaru.

"Šie varbūt nav gluži paši labākie vārti manā karjerā, pagājušajā sezonā vieni bija labāki. Labi nomainījos un ieslidoju zonā, Miķelis mani uzreiz ieraudzīja un piespēlēja. Viss skats priekšā bija brīvs, tikai jātrāpa vārtos. Tie, kas mazākumā bija laukumā - Gudis [vārtsargs Kristers Gudļevskis], aizsargi un pārējie - malači, ka izturēja," stāstīja Balinskis.

Dinamo hokejisti pārsvaru nenoturēja savu kļūdu dēļ.

"Jāmācās noturēt 2:0, nedrīkst tā atslābināties un beigās nonākt iedzinējos, ka jāvelk ārā spēlē. Labi, ka ir tāda uzvara. Atguvām atpakaļ raksturu un pārliecību, ka varam. Tas tikai nāk par labu," uzsvēra Dinamo hokejists.

Pirmajā periodā Amur bieži saimniekoja Dinamo aizsardzības zonā, bet otrajā periodā jau mājiniekiem izdevās piespiest pretiniekus pie viņu vārtiem. "Pēc pirmā perioda labāk spēlējām savu spēli, vairāk uzspiedām savu ritmu. Darījām vienkāršākas lietas," komentēja Balinskis.

Rīgas komanda sezonu sāka ar divām uzvarām, bet izbraukumā zaudēja visās trīs spēlēs un iekrāja vārtu attiecību 3:16.

"Visi meklēja iemeslus, kāpēc bija tāda zaudējumu sērija. Labi, ka tagad mājās uzvarējām. Tas dod labu sajūtu. Katram bija jāizdara savs darbs labāk gan individuāli, gan kā komandai. Pret Amur to arī paveicām. Nedrīkstam atkāpties, tādā pašā garā arī jāturpina. Nedrīkst skatīties, ka arī pretiniekiem ir zaudējumu sērija. Vienkārši jāspēlē sava spēle un jāiet katrā mačā pēc uzvaras," secināja Balinskis.

Iepriekšējās sezonās Dinamo komandai bijušas garas zaudējumu sērijas, taču pēc neveiksmēm izbraukumā nebija iezagusies doma, ka tā varētu atkārtoties arī šīs sezonas sākumā.

"Par tādām lietām nevar domāt, ir obligāti jācīnās un jālabo lietas, ja kaut kas neiet. Šodien uzvarējām, kas vēl labāk - pārtraucām zaudējumu sēriju," atzīmēja hokejists.

Sezonas pirmajos piecos mačos Dinamo spēlējošie Latvijas hokejisti nebija guvuši vārtus, bet pirmdien ar precīziem metieniem izcēlās vispirms Rēdlihs un pēc tam arī Balinskis.

"Protams, būtu labi, ja savējie mestu vairāk vārtus, taču, kopumā ņemot, vienalga, kurš met iekšā. Galvenais, lai komanda uzvar spēles," uzsvēra aizsargs.

Rīgas komanda aizvadīja veiksmīgu pirmssezonu, sagatavošanās posmu noslēdzot ar piecām uzvarām pēc kārtas.

"Labi spēlējām pirmssezonā un tāpat iesākām arī sezonu. Varbūt izbraukumā bijām pārāk pārliecināti, iespējams, tāpēc bija kritums. Ar komandas ķīmiju viss kārtībā, darām lietas uz laukuma un viss ir kārtībā. Leģionāri labi ir uzņemti komandā. Arī šodien labi nospēlēja un savus momentus realizēja," skaidroja hokejists.

Balinskis šajā sezonā sešās spēlēs vidēji laukumā bijis 17 minūtes, atzīmējies ar vārtiem, rezultatīvu piespēli un negatīvu lietderības koeficientu -1.

Dinamo ar sešās spēlēs iekrātiem sešiem punktiem ieņem astoto vietu Rietumu konferences kopvērtējuma tabulā.

Top komentāri

Hockey
H
Urrā.Viena invalīdu un lamzaku komanda ar lielām pūlēm pieveica otru tādu pašu.Sakaujiet CSKA vai Abtomobilist un tad muti viriniet.Tieciet pirmajā piecinākā āksti.Bet ko nu var gribēt-kāds boss tāda komanda.Ja boss ir resna dumja un zaglīga cūka tad komanda ir tāda kāda tā ir-tirliņi un lūzeri.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi