Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Baltkrievi PČ pārsteidz Zviedriju, Kazahstāna otro dienu pēc kārtas uzvar "bullīšos"

Baltkrievijas hokeja izlase svētdien pasaules čempionātā (PČ) hokejā Rīgā negaidīti uzvarēja Zviedrijas valstsvienību, savukārt Kazahstānas komanda otro dienu pēc kārtas panākumu svinēja "bullīšos".

Baltkrievija A grupas spēlē ar 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) uzvarēja Zviedriju.

Baltkrievi ar Zviedrijas izlasi iepriekš pasaules čempionātos savā starpā bija tikušies deviņas reizes, bet nevienā no tām nebija izdevies izcīnīt uzvaru.

Vienīgos vārtus spēlē baltkrieviem izdevās gūt trešā perioda pirmajā minūtē, kad pēc ilgstoša uzbrukuma ripu tukšos vārtos raidīja Germans Ņesterovs. Viņam rezultatīvi piespēlēja Mihails Stefanovičs un Staņislavs Lopačuks.

Denijs Teilors Baltkrievijas izlases vārtos noķēra visus 32 metienus.

Dienas pirmajā A apakšgrupas spēlē Slovākija ar 2:1 uzvarēja Lielbritāniju. Vakarā grupas trešajā spēlē tiksies Dānijas un Šveices izlases.

Divās spēlēs sešus punktus iekrājušas Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) komanda un Slovākija, trīs punkti vienā spēlē Dānijai un Šveicei, tikpat divos dueļos iekrājusi Baltkrievija, kamēr Zviedrija, Čehija un Lielbritānijas piedzīvojušas divas neveiksmes un ir bez punktiem.

Tikmēr B apakšgrupā, kurā spēlē arī Latvija, otro dienu pēc kārtas "bullīšu" sērijā piedalījās Kazahstāna. 

Kazahstānas izlase ar 2:1 (0:0, 1:1, 0:0, 0:0, 1:0) "bullīšos" uzvarēja Somiju.

Antons Lundels otrā perioda 14.minūtē vadībā izvirzīja Somiju, bet jau divas ar pusi minūtes vēlāk 1:1 panāca Kirils Panjukovs.

Ņikita Mihailis realizēja uzvaru nesošo "bullīti", bet Somijas izlasē no četriem mēģinājumiem vienīgais sekmīgais padevās Oliveram Kaski.

B grupas līdere ar sešiem punktiem divās spēlēs ir Vācijas izlase, pa četriem punktiem nopelnījušas Kazahstāna, Latvija un Somija, trīs punkti divos mačos ir Norvēģijai, ASV un Kanāda bez punktiem palikušas vienā mačā, bet Itālijas rēķinā divi zaudējumi.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra vājākās komandas šogad nepametīs elites divīziju.

2021.gada pasaules čempionātu šogad bija jāuzņem Minskai un Rīgai, tomēr 18.janvārī IIHF Padomes sēdē Minskai tika atņemtas 2021.gada pasaules čempionāta rīkotāju tiesības. Februārī IIHF Padome nobalsoja par Rīgas apstiprināšanu par vienīgo 2021.gada pasaules hokeja čempionāta rīkotāju.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi