Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Bārtulim izlases durvis slēgtas uz visiem laikiem

Latviešu aizsargam Oskaram Bārtulim nebūs iespēja atgriezties Latvijas hokeja valstsvienībā, sarunā ar aģentūru LETA pauda Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Viesturs Koziols.

Bārtulis plašu sabiedrības uzmanību izpelnījās pagājušā gada jūnija sākumā, kad viņš LHF iesniedza iesniegumu par atteikšanos spēlēt izlasē, jo esot pieņēmis Krievijas pilsonību. Tiesa, sarunā ar Valdi Valteru sociālās vietnes Facebook lapā Hattrick.lv hokejists norādīja, ka joprojām ir Latvijas pilsonis un pauda gatavību spēlēt valstsvienībā.

"Neesam represīvais orgāns un negrasāmies veikt izmeklēšanu, vai viņam ir vai nav Krievijas pase. Esam saņēmuši iesniegumu, ar kuru Oskars vienas durvis uz visiem laikiem ir aizvēris.

Viņš var pieņemt jebkuras valsts pilsonību un spēlēt, kur grib, bet ar savu paziņojumu viņš izdara lēmumu.

Ne nosodu vai lamāju viņu, bet, ja viņš tādu soli ir veicis, tad vienas durvis viņam ir ciet. Manuprāt, atteikšanās spēlēt valsts izlasē un citas valsts pilsonības iegūšana nav nekāds iesildīšanās treniņš," stāstīja Koziols.

Lēmums par to, vai Bārtulis var pārstāvēt Latviju, pirmkārt jāpieņem LHF, nevis izlases galvenajam trenerim Bobam Hārtlijam.

"Vispirms, tas ir hokeja federācijas jautājums. Tā kā esmu tas, kurš lielākoties nodarbojas ar izlases sastāva komplektēšanu, tad lēmums vispirms jāpieņem federācijā," teica Koziols.

Pašlaik 32 gadus vecais Bārtulis ārstē savainojumu, bet daļu no šīs sezonas viņš pavadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Pekinas Kuņluņ Red Star, kur 15 spēlēs guva divus vārtus un veica vienu rezultatīvu piespēli. Viņam gan bija problēmas ar darba atrašanu, jo rudenī viņš papildināja Čeļabinskas Traktor sastāvu, kur gan neaizvadīja nevienu spēli, bet pēcāk pievienojās Pekinas klubam.

KHL mājaslapā kā Bārtuļa pārstāvētā valsts minēta Krievija.

Bārtulis kopš 2007. gada spēlēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Filadelfijas Flyers sistēmā, bet 2012. gada vasarā klubs izpirka viņa līgumu. NHL regulārajā čempionātā un Stenlija kausā aizsargs aizvadījis 73 spēles, gūstot vienus vārtus un veicot astoņas rezultatīvas piespēles.

Savukārt pēc tam Bārtulis pārcēlās uz KHL, kur pārstāvējis Doņeckas Donbass, Astanas Baris, Vladivostokas Admiral, Ufas Salavat Julajev un Kuņluņ Red Star komandas. Kopumā šajā čempionātā viņš 335 spēlēs guvis 19 vārtus un veicis 51 rezultatīvu piespēli.

Savas karjeras laikā Bārtulis Latvijas izlases sastāvā piedalījās trijos pasaules čempionātos un divās olimpiskajās spēlēs, kā arī bijis valstsvienības kapteiņa asistents.

2013. gadā tika pieņemts likums, ka Latvijas pilsoņiem dubultpilsonība nevar būt ar Krieviju, Baltkrieviju un vairākām citām valstīm.

Top komentāri

M
M
Nodevējs viņš nav, bet Koziolam, bez šaubām, taisnība. Ja tā vēstule, ar kuru viņš oficiāli atsakās spēlēt izlasē, ir īsta, tad durvīm ir jāpaliek ciet.
Bruno
B
Man riebjas dzimtenes nodevēji!
tik tiešām
t
Tas bārtulītis ir nodevējs un pareizi dara, ka viņu neņem Latvijas izlasē.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi