Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Bārtulis: Bija jau apnikušas spekulācijas par NHL lokauta beigām

Spekulācijas ap Nacionālās hokeja līgas (NHL) lokauta izbeigšanu uz sezonas atsākšanu jau bija kļuvušas apnicīgas, sarunā ar aģentūru LETA izteicās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Ukrainas kluba Doņeckas Donbass latviešu aizsargs Oskars Bārtulis.

Kā zināms, Latvijas komanda Rīgas Dinamo svētdien savā laukumā ar 1:4 zaudēja Donbass vienībai. Pirms šī mača arī kļuva zināms par NHL sezonas atsākšanu un ieilgušā lokauta izbeigšanu.

Sarunā Bārtulis pastāstīja, ka viņam jau bija apnikušas daudzās spekulācijas ap to, vai sezona pasaules stiprākajā līgā tiks aizvadīta vai nē.

"No malas, vērojot lokauta sarunas, jau sāka kļūt apnicīgi," sacīja Latvijas izlases aizsargs. "Domāju, ka tas psiholoģiski ietekmēja arī lielāko daļu spēlētāju, jo nepārtraukti bija jādomā - būs sezona vai nebūs. Domāju, ka tagad viss nokārtosies." Tāpat Bārtulis pauda uzskatu, ka KHL lokauta beigas ietekmēšot negatīvi.

"Ja runājam par KHL, tad lokauta beigas noteikti nav vērtējamas pozitīvi, jo daudzas vienības zaudēs savus šīs sezonas līderus," sacīja hokejists. "Arī Doņeckas komandai uz lokauta laiku bija pievienojušies trīs spēlētāji no NHL, un viņiem bija milzīga loma kopējā komandas spēlē. Rokas nenolaidīsim. Ir uzdevums iekļūt "play-off", un par to arī cīnīsimies. Iespējams, ka līdz oficiālo pāreju termiņa beigām komandai būs vēl kāds papildinājums."

Vaicāts par iejušanos Donbass klubā un sev neraksturīgi lielo soda minūšu skaitu, Bārtulis uzsvēra, ka statistika šoreiz ir maldinoša.

"Ar tām soda minūtēm nav tik traki. Divas reizes sanāca nopelnīt lielo sodu pa 25 vai 30 minūtēm - tas jau uzreiz kopējo minūšu skaitu ievērojami palielina," statistikā redzamo ainu komentēja Bārtulis. "Tomēr, kā ir, tā ir. Uz to es cenšos neskatīties, jo konkrētajās situācijās nebiju pelnījis tik bargu sodu, kādu piešķīra tiesneši. Mans galvenais uzdevums komandā tomēr ir stabili spēlēt aizsardzībā un neļaut pretiniekiem gūt vārtus."

Bārtulis šajā sezonā Doņeckas kluba rindās uz ledus izgājis 28 mačos, kuros guvis trīs vārtus un izpildījis divas rezultatīvas piespēles, kā arī iekrājis 82 soda minūtes un pozitīvu lietderības koeficientu +4.

Kā ziņots, Bārtulis kopš 2007.gada spēlēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Filadelfijas Flyers sistēmā, bet pagājušajā vasarā Flyers izpirka viņa līgumu.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Donbass ar 55 punktiem ieņem septīto vietu, bet Rīgas Dinamo šajā pašā konferencē ar 42 punktiem 41 spēlē ir 12.vietā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi