Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Bārtulis varēs atgriezties Latvijas hokeja izlasē

Aizsargs Oskars Bārtulis, kurš piektdien atklātā vēstulē atzina, ka aizpērn izdarītais paziņojums pieņemt Krievijas pilsonību bija sasteigts un nepārdomāts solis, varēs atgriezties Latvijas izlasē, aģentūrai LETA atklāja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Viesturs Koziols.

Bārtulis plašu sabiedrības uzmanību izpelnījās 2018.gada jūnija sākumā, kad viņš LHF iesniedza iesniegumu par atteikšanos spēlēt izlasē, jo esot pieņēmis Krievijas pilsonību. Tiesa, pērn hokejists norādīja, ka joprojām ir Latvijas pilsonis un pauda gatavību spēlēt valstsvienībā, taču tobrīd durvis uz izlasi viņam bija ciet.

Piektdien Bārtulis atklātā vēstulē atzina savu kļūdu un pauda vēlmi pārstāvēt Latviju šī gada pasaules čempionātā.

"Oskars mani pats uzrunāja un mēs parunājām. Viņš atzina, ka lēmums bija pārsteidzīgs, tā bija kļūda un komunikācija nebija veiksmīga. Oskars uzrakstījis iesniegumu, ka viņam ir Latvijas pase, viņš grib pārstāvēt izlasi un ir atsaucis Krievijas pilsonības pieprasījumu. Ņemot vērā šos juridiskos un morāli ētiskos soļus, viņam ir jāļauj spēlēt Latvijas izlasē. Mums nav nekādu iebildumu, lai trenējās un spēlē. Viņš ir pieredzējis aizsargs ar visām nepieciešamajām īpašībām. Lai cīnās, tālāk no treneriem būs atkarīgs, vai viņš būs sastāvā vai nē. No savas puses nekādus šķēršļus neliksim. Viņš ļoti korekti atvainojās un atzina kļūdu, tā ka viss ir labi," sarunā ar aģentūru LETA Bārtuļa paziņojumu komentēja Koziols.

Aizsargs šobrīd dziedē sezonas laikā gūto savainojumu. 33 gadus vecais hokejists šajā sezonā pārstāvēja Rīgas Dinamo komandu, kuras sastāvā laukumā devās 28 Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlēs, kurās guva vienus vārtus, veica septiņas rezultatīvas piespēles un iekrāja negatīvu lietderības koeficientu -9. Šīs sezonas sākumā hokejista vārds pavīdēja arī OHL čempionāta jaunpienācējas Olimp sastāvā, tomēr aizsargs tā arī neaizvadīja nevienu spēli.

Savas karjeras laikā Bārtulis Latvijas izlases sastāvā piedalījās trijos pasaules čempionātos un divās olimpiskajās spēlēs, kā arī bijis valstsvienības kapteiņa asistents.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi