Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Batņa: Katrā spēlē mums izdodas kaut ko pielikt klāt

Latvijas vīriešu hokeja izlasei pasaules čempionātā izdodas uzlabot savu sniegumu katrā mačā, sarunā ar žurnālistiem atzina uzvaru nesošo vārtu autors Oskars Batņa.

Jau ziņots, ka Latvijas hokejisti pirmdien pasaules čempionātā pirmo reizi vēsturē pārspēja Čehiju, svinot uzvaru papildlaikā ar rezultātu 4:3.

"Katrā spēlē pieliekam kaut ko klāt. Šajā spēlē bija arī daudz, daudz mazāk kļūdu," teica Batņa. "Noteikti palīdzēja tas, ka mēs bijām svaigāki, jo viņiem vakar bija spēle. Bijām pārliecināti, ka varam uzvarēt un mums ticība saviem spēkiem nepazuda."

"Beidzot sanāca realizēt savus momentus, tad arī atgriezās pārliecība," viņš piebilda.

Batņam, kurš guva vārtus pagarinājumā, tie bija otrie vārti kādā no vēsturiskām uzvarām. Uzbrucējs izcēlās ar precīzu metienu arī Latvijas uzvarā pār Kanādu 2021.gadā, kad Latvijas valstsvienība Rīgā notikušā pasaules čempionāta ievadmačā ar 2:0 tika pie panākuma pār kanādiešiem.

"Es vienkārši atdevu [Jānim] Jakam un redzēju, ka čehu trešais cilvēks ir man aiz muguras. Vienkārši slidoju uz viņu vārtiem un cerēju, ka tikšu pie atlēkušās ripas. Tā arī tas bija un sanāca to iemocīt vārtos," Batņa atklāja to, kā vārtu gūšanas epizode izskatījās no viņa skatu punkta. 

Latvijas valstsvienība sāka pasaules čempionātu ar divām neveiksmēm, vispirms ar 0:6 zaudējot Kanādai, bet pēc tam ar 1:2 atzīstot Slovākijas pārākumu.

B apakšgrupā astoņi punkti ir Kanādai, Čehija iekrājusi septiņus punktus, seši punkti ir Šveicei, pie četriem punktiem tikusi Slovākija, divi punkti ir Kazahstānai un Latvijai, Norvēģijai ir viens punkts, bet Slovēnija ir bez punktiem.

Pasaules čempionāta turpinājumā pēc mača pret čehiem Latvija 17.maijā tiksies ar Norvēģiju, 19.maijā - ar Slovēniju, 20.maijā - ar Kazahstānu, bet noslēdzošajā grupas spēlē 23.maijā stāsies pretī Šveicei.

Pasaules čempionāts, kuru kopīgi rīko Somijas pilsēta Tampere un Rīga, norisināsies no 12. līdz 28.maijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi