Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Beresņevs: Esmu kļuvis vecāks, cerams, arī gudrāks

Pašlaik Latvijas izlasē konkurence nav pārāk liela, tomēr pēc diviem gadiem varēs nokomplektēt nesliktu komandu, uzskata jaunieceltais Latvijas hokeja valstsvienības galvenais treneris Leonīds Beresņevs.

Kā zināms, Beresņevs līgumu par Latvijas hokeja izlases trenēšanu noslēdza pirmdien. Tas parakstīts līdz septembrī gaidāmajam Phjončhanas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram, kas kvalificēšanās gadījumā tiks pagarināts vēl uz diviem gadiem.

Pašlaik 57 gadus vecajam Beresņevam ir liela pieredze darbā gan ar jauniešu, junioru, gan ar pieaugušo hokeja komandām. No 1995. līdz 1999., kā arī 2005. un 2006.gadā viņš jau bijis Latvijas valstsvienības galvenais treneris. Tāpat speciālists vairākkārt vadījis Latvijas U-18 un U-20 izlases.

Tieši Beresņevs 1996.gadā Latvijas izlasi ieveda pasaules čempionāta augstākajā divīzijā un vadīja to arī gadu vēlāk, kad Latvija debitēja spēcīgāko komandu saimē.

"Desmit gadi tomēr ir ilgs laiks, ir daudz ūdeņu aiztecējis. Esmu kļuvis vecāks, cerams, arī gudrāks. Izmaiņas manī ir. Cerams, uz labo pusi," piektdien žurnālistiem teica Beresņevs. "Latvijas izlases problēma ir, ka konkurence nav pārāk liela. Tomēr pēc diviem gadiem varēs nokomplektēt ļoti nesliktu komandu, jo jaunie hokejisti, kuri spēlē U-20 izlasē, izaugs un nobriedīs. No šī vecuma hokejistiem nākotnē var izveidoties ļoti labs kodols lielajai izlasei."

"Par piemēru varu minēt Šveices izlasi, kam arī savulaik bija līdzīga problēma. Tomēr viņu jauniešu izlase pasaules čempionātā izcīnīja ceturto vietu, bet pēc tam šie hokejisti vairākus gadus veiksmīgi spēlēja pieaugušo valstsvienībā. Neredzu nevienu iemeslu, lai ar Latviju nenotiktu tas pats," uzskata speciālists.

"Hokejs ir dārgs sporta veids un tiem, kuri piedzima deviņdesmito gadu sākumā, finansiālu apsvērumu dēļ bija grūti ar to nodarboties. Ne visi varēja atļauties trenēties hokejā," stāstīja Beresņevs. "Tas arī atspoguļojas izlasē, jo nav tik lielas konkurences. Citādāka situācija ir ar, piemēram, 1995.gadā dzimušiem spēlētājiem vai jaunākiem, kuri jau savā vecumā ir gana kvalitatīvi hokejisti. Viņi var kļūt par gana augsta līmeņa spēlētājiem."

"Domāju, Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo" Latvijas hokejam ir devusi labumu, tomēr kā treneris redzu, ka nav lielas konkurences. Hokejistos nav dzinuļa," stāstīja speciālists. "Šosezon Rīgas komandā tas ir redzams, bet domāju, ka kluba vadība sapratīs kļūdas, un nākamsezon jau būs citādāk. Uzskatu, ka KHL ir vajadzīgs - arī līdzjutēju un hokeja popularitātes celšanas dēļ. Arī jaunajiem spēlētājiem ir, kur tiekties."

Kā zināms, Beresņevs 2010. un 2015.gada nogalēs, būdams Latvijas U-20 izlases galvenais treneris, palīdzēja izcīnīt ceļazīmi uz augstāko divīziju. Šosezon pieredzējušais hokeja speciālists ir arī Latvijas virslīgas hokeja čempionāta komandas "Rīga" galvenais treneris. Tāpat Beresņevs trenējis citus Latvijas klubus - Rīgas "Pārdaugava", "Juniors", "Liepājas metalurgs", "Rīga 2000", ASK/"Ogre" un "Dinamo Juniors", kā arī trenera pieredzi smēlies Krievijā, Igaunijā un Kazahstānā.

Janvārī trenera asistenta amatā tika apstiprināts Viktors Ignatjevs, tāpat iepriekš tika ziņots, ka šo amatu turpinās pildīt arī Kārlis Zirnis. Tiesa, pēc Beresņeva apstiprināšanas netiek izslēgts, ka šie jaunā trenera palīgi varētu mainīties.

Pērn pasaules čempionātā Latvija par mata tiesu saglabāja vietu starp planētas spēcīgākajām izlasēm. Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans iepriekš izteicās, ka Krievijā gaidāmās šī gada meistarsacīkstes komandai būs grūtākās, kopš Latvija sacenšas elites divīzijā.

Kā zināms, gatavojoties pasaules čempionātam, Latvijas izlase aizvadīs astoņas pārbaudes spēles. Vispirms Eiropas Hokeja izaicinājuma turnīrā aprīļa pirmajā pusē Latvija divreiz izbraukumā spēkosies ar Dāniju, mēneša vidū uzņems Baltkrievijas izlasi, vēl pēc nedēļas arī Vāciju. Savukārt pēdējās divās pārbaudes spēlēs aprīļa un maija mijā vienība izbraukumā spēlēs ar Šveici.

Šī gada pasaules čempionāts no 6. līdz 22.maijam risināsies Krievijas pilsētās Maskavā un Sanktpēterburgā. Latvija spēlēs Maskavas grupā, samērojot spēkus ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Šveici, Norvēģiju, Dāniju un Kazahstānu. Latvijas izlase augstākajā divīzijā būs pārstāvēta jau divdesmito gadu pēc kārtas.

Pērn pasaules čempionātā Prāgā Latvijas izlase ieņēma 13.vietu, nespējot izpildīt LHF doto uzdevumu tikt labāko desmit komandu skaitā. Pēc čempionāta vasarā darbu pie izlases stūres zaudēja Aleksandrs Beļavskis, kurš šos pienākumus pildīja vienu sezonu.

Savukārt no 1. līdz 4.septembrim gaidāmajā olimpisko spēļu kvalifikācijas izšķirošajā kārtā Latvijas izlase "Arēnā Rīga" uzņems Vāciju, Austriju un vēl vienu izlasi, kas noskaidrosies šajā nedēļas nogalē. Uz Phjončhanas olimpiskajām spēlēm dosies tikai šī miniturnīra uzvarētāja.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nebaidīties izaicinājuma

Sesks: "Pašreizējā situācijā būtu neprātīgi izvirzīt mērķus rezultātu ziņā".

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi