Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Bernals smagos apstākļos uzvar saīsinātā Giro d'Italia posmā un palielina pārsvaru kopvērtējumā

Kolumbijas riteņbraucējs Egans Bernals no Ineos Grenadiers komandas pirmdien izcīnīja uzvaru prestižā daudzdienu velobrauciena Giro d'Italia 16.posmā, palielinot savu pārsvaru kopvērtējumā.

Pirmdien tūrē bija iecerēts 212 kilometrus garš tūres smagākais posms, taču lietus un drēgno laikapstākļu dēļ tas tika saīsināts uz 153 kilometriem. Lielākās bažas bija par iespējamiem kritieniem nogāzēs, tāpēc bija jāveic par diviem kāpumiem mazāk.

Toties distancē tika atstāts posma pēdējais kāpums 2233 metrus virs jūras līmeņa, sportistiem finišējot Kortīnā d'Ampeco, kas 2026.gadā uzņems ziemas olimpiskās spēles. Tāpat distancē tika atstāts posma pirmais kāpums.

Bernals posma noslēgumā divreiz centās atrauties un pēdējais mēģinājums aptuveni četrus kilometrus pirms finiša bija sekmīgs. Kolumbietis finišēja lepnā vientulībām, distanci pabeidzot četrās stundās 22 minūtē un 41 sekundē.

Tuvākie sekotāji, francūzis Romēns Bardē (DSM) un itālis Damjāno Karūzo ("Bahrain - Victorious") zaudēja 27 sekundes. Fiasko piedzīvoja līdzšinējais vicelīderis Saimons Jeitss no Lielbritānijas ("BikeExchange"), kurš Bernalam zaudēja vairāk nekā divarpus minūtes, bet no kopvērtējuma pirmā desmitnieka izkrita beļģis Remko Evenpūls ("Deceuninck - Quick Step").

Ja pirms šī posma Bernals tuvākos sekotājos apsteidz par pusotru minūti, tad tagad viņa pārsvars pieaudzis līdz divām minūtēm un 24 sekundēm. Uz otro vietu pakāpies Karūzo, bet trešais ir brits Hjū Kārtijs ("EF Education - Nippo"), kurš zaudē trīs minūtes un 40 sekundes.

Otrdiena sportistiem būs brīva, bet turpinājumā tiks aizvadīs 193 kilometrus garš posms ar trīs kategorizētajiem kāpumiem, pēdējo no tiem etapa finišā.

Jau ziņots, ka pēc pirmā posma ceļā uz viesnīcu kritienu piedzīvoja "Israel Start - Up Nation" komandu pārstāvošais latvietis Krists Neilands, kurš lauza atslēgas kaulu un nevarēja turpināt savā karjerā trešo "Giro d'Italia".

"Giro d'Italia" velobrauciens šogad svin savu 104.gadskārtu.

Velobrauciens norisināsies līdz 30.maijam, kad tas finišēs Milānā ar 29,4 kilometru garu individuālo braucienu. Pērn Itālijas tūre norisinājās oktobrī un uzvaru tajā svinēja brits Teo Geigens-Hārts.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi