Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Bijušais Capitals vārtsargs Kolcigs kritizē Ovečkinu

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vašingtonas Capitals zvaigzne Aleksandrs Ovečkins šosezon ir tālu no labākā snieguma, bet komanda Austrumu konferencē šobrīd atrodas ārpus play-off zonas. Vienības ilggadējais vārtsargs (1989-2008) Olafs Kelcigs uzskata – krievu hokejistam nepieciešams atgriezties pie tās spēles, ko viņš demonstrēja NHL karjeras sākumposmā. 

Otro sezonu pēc kārtas Ovečkina rādītāji ir zemāki kā vidēji karjerā. Pērn viņš 79 spēlēs tika pie 85 punktiem (32+53) – tik maz vārtu un punktu viņš nebija guvis nevienā no pirmajām piecām sezonām līgā. Šajā sezonā krievu uzbrucējs 53 mačos ticis tikai pie 44 (23+21) punktiem un ir ceļā uz 65 punktu sezonu.

Daudziem Ovečkina sniegums ir vilšanās, tomēr tam ir arī kāds objektīvs iemesls. Kopš 3.janvāra smadzeņu satricinājuma dēļ nespēlē Niklass Bekstrēms – vīrs, kurš ar lieliskām piespēlēm prot izkārtot vārtu guvumus. „Aleksandram tā ir darba ētika – viņam jācenšas atgriezties tajā līmenī, kādā viņš spēlēja dažas sezonas iepriekš un varbūt mazāk jābūt superzvaigznei Ovečkinam,” uzskata Kolcigs. „Alekss ir atkāpies no tā stila, kādā viņš spēlēja pirmās sezonas līgā – tas bija krāšņs, spēka paņēmieniem bagāts hokejs. Tas bija tas, kas viņu padarīja slavenu. Man šķiet, viņš vairs nejūtas tik atzīts, kā kādreiz.”

Šajā sezonā līga diskvalificēja savu superzvaigzni uz trim spēlēm par spēka paņēmienu pret Zbineku Mihaleku 22.janvārā mačā ar Penguins. Ovečkins nepalika parādā un paziņoja, ka nepiedalīsies NHL Zvaigžņu spēlē, jo ir diskvalificēts. Līgas vadība taisnojās, ka sods attiecas tikai uz regulārā čempionāta spēlēm, tomēr cīņa bija zaudēta un viena no līgas spožākajām zvaigznēm uz Zvaigžņu maču nedevās. 

„Tas pats spēles stils, par ko viņu agrāk dievināja, nu lika viņam izskatīties kā nelietim,” atzina Kolcigs, kurš strādā par vārtsargu treneri Capitals sistēmā. Pārējās līgas komandas pielāgojušās Ovečkina spēlei un šobrīd viņam kļūst arvien grūtāk pārsteigt ar ko neredzētu.

Austrumu konferencē Vašingtona no 8.vietas atpaliek trīs punktus – iepriekšējo divu sezonu konferences uzvarētājiem tas nav spožs rādītājs. Pēdējo reizi Capitals bez izslēgšanas mačiem palika 2007.gada pavasarī – Ovečkinam&Co jāuzlabo spēle, lai piecus gadus senā vēsture neatkārtotos arī šosezon.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi