Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Bikovs: Nespēju iedomāties, ka izcīnīsim Gagarina kausu jau manā pirmajā sezonā ar SKA

Sanktpēterburgas SKA komandas galvenais treneris Vjačeslavs Bikovs nav spējis iedomāties, ka izcīnīs Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausu jau savā pirmajā sezonā ar šo vienību.

Jau vēstīts, ka svētdien SKA hokejisti Gagarina kausa fināla piektajā mačā izbraukumā ar 6:1 pārspēja Kazaņas Ak Bars, sērijā līdz četriem panākumiem uzvarot ar 4-1. Sanktpēterburgas klubs KHL galveno trofeju ieguvis pirmo reizi vēsturē.

"Sezonas laikā nespēju iedomāties, ka izcīnīšu Gagarina kausu jau savā pirmajā sezonā ar SKA," pēc noslēdzošā sērijas mača sacīja Bikovs. "Protams, mums bija jāmēģina to izdarīt. Šī ir pasaka ar laimīgām beigām."

Bikovs izcēla SKA komandas kapteini Iļju Kovaļčuku, kurš lieliski nospēlējis tieši izšķirošajos brīžos.

"Dzīvoju pēc principa - šeit un tagad. Šādi brīži dzīvē nav pārāk bieži, tāpēc tagad tajā ir jāieslīgst un jāizbauda. Dalīšos tajā ar bērniem un līdzjutējiem," izcēla Bikovs.

Tikmēr Ak Bars galvenais treneris Zinetula Biļaļetdinovs norādīja, ka Kazaņas komandas hokejisti ir pelnījuši pozitīvu vērtējumu par sezonu, lai gan sērijā tika piedzīvots zaudējums.

"Domāju, ka komanda šo sezonu aizvadīja cienījami. Aizvadījām to labi, un tas, ka spēlējām Gagarina kausa finālā, pasaka daudz ko. Mums vēl jāapzinās, kas ir fināls un kā jāspēlē pret tādu pretinieku," pauda speciālists. "SKA ir ļoti spēcīga komanda, taču arī mēs varējām nospēlēt labāk."

Par Gagarina kausa izcīņas vērtīgāko spēlētāju tika nosaukts SKA līderis Kovaļčuks, kurš 21 mača laikā guva sešus vārtus un veica 11 rezultatīvas piespēles.

Tiesa, pats hokejists norādīja, ka šo balvu pelnījuši viņa komandas biedri - vārtsargs Miko Koskinens un uzbrucējs Jevgēņijs Dadonovs.

"Domāju, sacensību rīkotāji pieņēmuši nepareizu lēmumu, apbalvojot mani ar izslēgšanas vērtīgākā spēlētāja balvu. Ja es varētu izvēlēties, dotu to Koskinenam vai Dadonovam, kurš guva ļoti svarīgus vārtus šajā turnīrā," uzsvēra Kovaļčuks. "Kopumā bijām vienota komanda jau no pirmās Gagarina kausa spēles. Tieši tāpēc mums izdevās uzvarēt."

Pēdējās deviņās Gagarina kausa izcīņas spēlēs SKA komanda izcīnījusi astoņas uzvaras.

Kā zināms, Gagarina kausa pusfinālā SKA kļuva par pirmo komandu KHL vēsturē, kas sērijas ietvaros spējusi uzvarēt, būdama iedzinējos ar 0-3. Sanktpēterburgas klubam tas izdevās pret regulārā čempionāta uzvarētāju Maskavas CSKA. Tikmēr Ak Bars pusfināla sērijā ar 4-1 pārspēja Novosibirskas Sibirj.

SKA visās iepriekšējās sešās sezonās kvalificējās Gagarina kausa izcīņai, taču ne reizi nebija iekļuvusi turnīra finālā, divreiz sasniedzot konferences finālu, divas reizes - konferences pusfinālu, bet divreiz zaudējuši jau pirmajā Gagarina kausa izcīņas kārtā, kur vienreiz cieta neveiksmi, spēlējot pret Latvijas klubu Rīgas Dinamo. Attiecīgi arī Gagarina kausa izcīnīšanu Sanktpēterburgas komandas spēlētāji iepriekš nebija piedzīvojuši.

Tikmēr pirmajās divās sezonās - 2008./09. un 2009./10.gadā - par čempioniem tika kronēti tieši Ak Bars hokejisti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi