Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Bļugeram aktīvs sniegums Penguins uzvarā pār Capitals

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers svētdien demonstrēja aktīvu sniegumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē, palīdzot Pitsburgas Penguins komandai izcīnīt uzvaru.

"Penguins" savā laukumā ar rezultātu 6:3 (2:1, 2:2, 2:0) uzveica Vašingtonas "Capitals".

Mājinieki pirmā perioda pirmajā pusē divreiz spēlēja mazākumā, otrajā no tām ienākot iedzinējos. Sestajā minūtē viesiem ar precīzu metienu atzīmējās Jevgeņijs Kuzņecovs, kura raidītā ripa trāpīja pa "Penguins" hokejista nūju un ielidoja mērķī. Zīmīgi, ka krievu uzbrucējam šī bija pirmā spēle pēc teju mēnesi ilga pārtraukumā, kurā viņam Covid-19 protokola dēļ aptuveni divas nedēļas bija jāpavada pašizolācijā.

Pēc tam, kad komandas bija pārvarējušas pirmā perioda ekvatoru, "Penguins" pavērsa spēli pretējā virzienā un 32 sekunžu laikā pārņēma vadību. Vispirms Sidnija Krosbija izveidotu uzbrukumu ar metienu tukšā vārtu stūrī noslēdza Braiens Rasts, bet pēc tam vārtu virzienā meta Kodijs Sīsī un pirmais pie atlēkušās ripas bija Brendons Tenevs, kurš ar neatlaidīgu cīņu panāca 2:1.

Otrā perioda ceturtajā minūtē Jakubs Vrāna panāca neizšķirtu, čehu uzbrucējam ripu tīklā raidot pēc tam, kad "Penguins" hokejisti to nespēja izraidīt tālāk no vārtiem. Trīs minūtes vēlāk mājinieki vairākumā atgriezās vadībā - Kriss Letangs atrada pie kreisā stabiņa brīvo Rastu, kurš guva savus otros vārtus mačā.

Trešdaļas vidū "Penguins" savu vadību nostiprināja pēc tam, kad Džeiks Gencels pēc paša metiena nonāca pie atlēkušās ripas un ar atkārtotu mēģinājumu raidīja to mērķī - 4:2. Divas minūtes pirms perioda beigām "Capitals" vienus vārtus atguva - pavirši nospēlēja Jevgeņijs Malkins, ļaujot Niklasam Bekstrēmam tikt pie ripas un panākt 3:4.

Tuvojoties pamatlaika beigām, viesi nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju un Zeks Estons-Rīss 63 sekundes pirms finālsvilpes raidīja ripu tukšos vārtos. Vašingtonieši turpināja spēlēt ar tukšiem vārtiem, kas 49 sekundes pirms beigām Krosbijam ļāva panākt 6:3.

Uzvarētājiem Rasts spēli noslēdza ar trim punktiem.

Bļugers šajā duelī laukumā pavadīja 17 minūtes un 40 sekundes, trīs minūtes un 34 sekundes spēlējot mazākumā.

Viņš uz ledus pavadītajā laikā pielietoja divus spēka paņēmienus, bloķēja divus metienus, uzvarēja desmit no 15 iemetieniem un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Latviešu uzbrucējs šosezon 13 spēlēs guvis divus vārtus, piecas reizes rezultatīvi asistējis un ticis pie pozitīvas lietderības +2.

"Penguins" ar 15 punktiem 14 spēlēs Austrumu konferencē ieņem piekto vietu, bet tikpat punktu un spēļu ir "Capitals" hokejistiem, kuri atrodas ceturtajā pozīcijā.

Otrdien Pitsburgā komandas aizvadīs nākamo savstarpējo spēli. Pēc tam "Penguins" aizvadīs divas mājas spēles ar Ņujorkas "Islanders", bet turpinājumā pitsburgieši dosies izbraukumā, kura ievadā divreiz spēkosies ar "Capitals".

"Penguins" un "Capitals" jau janvārī aizvadīja divus savstarpējos dueļos, kuros Bļugera pārstāvētā komanda uzvarēja "bullīšos" un pagarinājumā.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 8.maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi