Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Bļugeram rezultatīva piespēle Penguins uzvarā; Merzļikins neglābj Blue Jackets no zaudējuma

Latvijas hokejists Teodors Bļugers piektdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē izcēlās ar rezultatīvu piespēli, palīdzēdams savai komandai Pitsburgas Penguins izcīnīt uzvaru pār Monreālas Canadiens, tikmēr vārtsargs Elvis Merzļikins NHL spēlē ielaida divus vārtus un nespēja glābt savu komandu Kolumbusas Blue Jackets no zaudējuma.

Penguins mājās ar 4:1 (0:0, 3:1, 1:0) uzvarēja Monreālas Canadiens, kas neveiksmi cieta jau trešo spēli pēc kārtas.

Pitsburgas komanda vadībā izvirzījās otrā perioda astotajā minūtē, kad Kriss Letangs realizēja skaitlisko vairākumu. Divas minūtes līdz otrā perioda beigām savus pirmo vārtus Pitsburgas komandā guva Džeisons Zakers, kurš nesen tika iemainīts no Minesotas Wild. Viesiem minūti vēlāk Tomāša Tatara personā izdevās panākt minimālu Penguins pārsvaru, bet Zakers negaidīja nākamo trešdaļu un teju pusminūti vēlāk atkal atgrieza +2 - 3:1.

Pēdējie vārti tika gūti aptuveni minūti līdz mača beigām, kad tajos jau vairs nestāvēja vārtsargs.

Bļugers laukumā pavadīja nepilnas 15 minūtes, no kurām divas minūtes un 36 sekundes nospēlēja mazākumā. Viņš rezultatīvi piespēlēja ceturto vārtu guvumā, iegūdams ripu savā aizsardzības zonā, bet jau pēc tam tā tika nogādāta līdz Zekam Estonam Rīsam, kurš bija nekļūdīgs.

Tāpat Bļugers izdarīja vienu metienu pa vārtiem, reizi pielietoja spēka paņēmienu, uzvarēja sešos no 13 iemetieniem un spēli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Uzbrucējs šosezon 56 spēlēs izcēlies ar astoņiem vārtu guvumiem un 12 rezultatīvām piespēlēm, abos rādītājos sasniedzot jaunu karjeras rekordu. 

Svētdien Pitsburgas komanda tiksies ar līgas vājāko klubu Detroitas Red Wings.

Penguins ar 76 punktiem 56 mačos ieņem ceturto vietu Austrumu konferencē.

Citā mačā Blue Jackets mājās ar 1:3 (0:1, 1:0, 0:2) zaudēja Ņujorkas Rangers, kas svinēja jau ceturto panākumu pēc kārtas.

Merzļikins pirmo reizi kapitulēja jau 22.sekundē, kad pēc aizsarga metiena, ripas lidojuma virzienu mainīja Pāvels Bučņevičs. Mājiniekiem izlīdzinājumu izdevās panākt vien otrā perioda beigās, precīzi metot Oliveram Bjorkstrandam. Trīs minūtes līdz mača beigām Kriss Kreiders guva savas komandas otros vārtus, bet Raiens Stroms pēdējo ripu jau raidīja tukšos vārtos.

Latvijas izlases vārtsargs šajā spēlē tvēra 25 no 27 metieniem, atvairīdams 92,6% raidījumu. Pēc astoņu uzvarētu spēļu sērijas Merzļikins pēdējos trīs dueļos piedzīvojos neveiksmi. Zīmīgi, ka nevienā no šīm spēlēm latvietis nav ielaidis vairāk par diviem vārtiem.

Iepriekšējā spēlē Kolumbusas vienības vārtos stājās Matīss Kivlenieks, kurš šoreiz palika uz rezervistu soliņa.

Nākamā cīņa Kolumbusas vienībai paredzēta svētdien pret Ņūdžersijas Devils.

Blue Jackets ar 71 punktu 59 spēlēs Austrumu konferencē ieņem septīto vietu. Tikpat punktu ir arī Filadelfijas Flyers, kas aizvadījusi par vienu cīņu mazāk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi