Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Bļugers būtu vēlējies Stenlija kausu aizvest uz Sporta pili

Diena Rīgā ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) galveno trofeju Stenlija kausu šovasar paskrējusi ļoti ātri, intervijā žurnāla Sporta Avīze novembra numuram atklāja šīs balvas ieguvējs Teodors Bļugers, pastāstot, ka būtu vēlējies to aizvest arī uz nu jau aptuveni 15 gadus nojaukto Rīgas Sporta pili.

Teodoru Bļugeru 2012. gada NHL draftā ar 52. numuru izvēlējās Pitsburgas “Penguins” un viņš joprojām ir trešais visaugstāk draftētais Latvijas hokejists. Ceļš līdz NHL izvērtās ilgs, tomēr kopš 2019. gada viņš bija stabils Pitsburgas komandas spēlētājs. Šajā pavasarī Bļugera dzīvē notika lielas pārmaiņas, tiekot aizmainītam uz Lasvegasas “Golden Knights”. Intervijā Bļugers atceras gan ceļu līdz draftam, gan ilgos gadus komandā, gan padomus, ko atcerēsies no “Penguins” superzvaigznes Sidnija Krosbija. “Nebija reižu, kad Sidnijs teiktu, ka šajā treniņā neslidos. Ja gribētu, varētu kādu treniņu izlaist, tomēr viņš mīl hokeju un galvenais – grib iemest vairāk, izcīnīt uzvaru, spēlēt labāk, visu laiku kaut ko uzlabot,” stāsta Bļugers.

Pāris mēnešus pēc maiņas darījuma “Golden Knights” triumfēja NHL finālsērijā un Bļugers kļuva vien par otro Latvijas hokejistu vēsturē, kurš izcīnījis Stenlija kausu. “Laukumā atradāmies trīs stundas, jo visi gribēja nofotografēties ar kausu un ģimenēm. Ļoti ilgu laiku pavadījām ģērbtuvē ar alu un šampanieti. Tālāk ceļš sekoja ar ģimenēm uz naktsklubu. Nākamajā dienā bija vakariņas viena komandas pārstāvja mājās, dienu vēlāk aizlidojām uz īpašnieka rančo Montanā. Spēlējām golfu, ēdām vakariņas, bijām visi kopā ar sievām, lai citi cilvēki netraucētu. Dienu vēlāk lidojām atpakaļ uz Lasvegasu, kur notika parāde. Galvenā bija pirmā nedēļa visiem kopā,” atceras hokejists.

Pēc Stenlija kausa izcīnīšanas katram hokejistam ir tiesības to uz dienu iegūt savā īpašumā un 11. augustā Bļugers šo prestižo trofeju atveda uz Rīgu. Uzbrucējs saka, ka diena paskrējusi pārāk ātri, tomēr tāpat deva neaizmirstamas atmiņas. “Vienīgā vieta, kur būtu bijis patīkami aizbraukt, bet tas vairs nav iespējams, ir Rīgas Sporta pils, kur sāku spēlēt hokeju. Diemžēl tāda iespēja man vairs nebija.”

Šo sezonu uzbrucējs sācis Vankūveras “Canucks” komandā. Tajā ir desmit bijušo Pitsburgas “Penguins” pārstāvju – gan spēlētāji, gan vadošās amatpersonas, ieskaitot galveno treneri -, tāpēc nav brīnums, ka tieši šī vienība par Bļugeru izrādījusi lielu interesi. “Viņi zina, kāds esmu kā spēlētājs un cilvēks. Es zinu, ko viņi no manis gaida. No “Canucks” puses nāca lielākā interese. Laba sajūta, ka tevi kāds ļoti grib,” atklāj Bļugers, kurš šīs sezonas sākumu izlaida traumas dēļ, bet pēc tās izārstēšanas deviņās spēlēs izcēlies ar vieniem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli. Pateicoties šiem diviem punktiem, Bļugers kļuvis par piekto Latvijas spēlētāju, kurš NHL sasniedzis 100 punktu robežu.

"Canucks" komanda jauno sezonu iesākusi veiksmīgi un ar 31 punktu 23 spēlēs šobrīd ieņem otro vietu Klusā okeāna divīzijā. Tā tikai par punktu atpaliek no līderes "Golden Knights". Zīmīgi, ka nākamajā spēlē naktī uz piektdienu “Canucks” uzņems tieši Bļugera iepriekšējo komandu “Golden Knights”. “Stenlija kauss ir augsts mērķis un labi, ka mēs to izdarījām, tomēr pēc tam viss iet uz priekšu un jāgatavojas spert nākamos soļus ne tikai hokejā, bet arī dzīvē. Jāstrādā, lai nākotnē varētu to vēlreiz pacelt virs galvas,” Bļugers ir apņēmības pilns cīnīties, lai vēlreiz tiktu pie prestižās trofejas.

Visu interviju ar Teodoru Bļugeru lasiet Sporta Avīzes novembra numurā, kas labākajās preses tirdzniecības nedēļā atrodams vēl tikai šonedēļ.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi