Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Bļugers oficiāli uz vienu sezonu pagarinājis līgumu ar NHL komandu Penguins

Latvijas hokeja uzbrucējs Teodors Bļugers uz vienu sezonu pagarinājis līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Pitsburgas Penguins, otrdien paziņoja komanda.

Par to, ka Bļugers un Penguins ir vienojušies par sadarbības turpināšanu, sestdien jau ziņoja Ziemeļamerikas medija TVA Sports žurnālists Reno Lavuā, bet tagad par līguma noslēgšanu oficiāli pavēstījusi arī Pitsburgas vienība.

Ar 23 gadus veco hokejistu noslēgts divvirzienu līgums par 650 000 ASV dolāru (555 945 eiro gadā), kurus Bļugers saņems spēlējot NHL, savukārt, ka viņam nāksies spēlēt fārmklubā Amerikas hokeja līgā (AHL), tad atalgojums būs krietni mazāks.

Bļugers iepriekšējā sezonā tika izsaukts uz NHL, taču debiju planētā spēcīgākajā līgā nepiedzīvoja. Divvirzienu līguma noslēgšana nozīmē, ka arī nākamajā sezonā viņu gaida spēlēšana Amerikas Hokeja līgā (AHL) ar cerībām tikt izsauktam uz NHL.

Aizvadītajā sezonā Bļugers AHL regulārajā čempionātā Vilksbāres/Skrentonas Penguins komandā 70 mačos 21 reizi pārspēja pretinieku vārtsargus, kā arī veica 24 rezultatīvas piespēles, tiekot pie pozitīva lietderības rādītāja +16. Četrus vārtus Bļugers guva pagarinājumā, kas bija labākais rādītājs AHL.

Savukārt Kaldera kausa izcīņā viņš trīs spēlēs tika pie divām rezultatīvām piespēlēm un iekrāja negatīvu lietderības koeficientu -1, komandai zaudējot "play-off" pirmajā kārtā.

AHL čempionātā viņš savā karjerā līdz šim 134 spēlēs ir guvis 28 vārtus un atdevis 48 rezultatīvas piespēles, nopelnot pozitīvu lietderības rādītāju +38.

Maijā notikušajā pasaules čempionātā Bļugers Latvijas izlases sastāvā piecās spēlēs guva vienus vārtus un veica divas rezultatīvas piespēles. Bļugers Latviju pārstāvējis divos pasaules čempionātos, kā arī bijis palīgs jaunatnes valstsvienībām.

Bļugeru 2012.gadā Penguins komanda izvēlējās NHL drafta otrajā kārtā ar augsto 52.vietu. Aizpērn martā viņš noslēdza divu gadu sākuma līmeņa līgumu ar NHL komandu Penguins, karjeru turpinot AHL, kur aizvadījis divas pilnas sezonas. Pirms tam viņš pārstāvēja Minesotas štata universitātes komandu Mavericks, kas spēlē Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā.

Tāpat Penguins otrdien paziņoja par identisku divvirzienu līgumu noslēgšanu ar uzbrucēju Tomasu di Pauli un aizsargu Ītanu Provu.

Pitsburgas komanda ir viena no līgas labākajām komandām, 2016. un 2017.gadā izcīnot Stenlija kausu, bet aizvadītajā sezonā tā apstājās Austrumu konferences pusfinālā, zaudējot nākamajai kausa ieguvējai Vašingtonas Capitals.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi