Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Bukmeikeri: Latvijai niecīgas iespējas izkrist no elites, bet ceturtdaļfināls grūti sasniedzams

Pasaules čempionātā hokejā Latvija spēlēs B apakšgrupā un ir noskaņota atkārtot savu pagājušā gada sasniegumu, kad izdevās iekļūt ceturtdaļfinālā. Domājot par augstiem mērķiem, vienmēr gan tiek uzmests skatiens arī atpakaļ, sak, vai tikai šī nebūs reize, kad pārtrūks vairāk nekā 20 gadus ilgā sērija ar nosargātu vietu elites divīzijā. Sporta totalizators Betsafe norāda, ka šāda iespēja šoreiz ir ļoti maza un ka Latvijai ticamākā ir 5.-6. vieta apakšgrupā.

Latvijas izlase pasaules čempionātu sāks 12. maijā, sacenšoties ar Austrijas valstsvienību, kas tikai pirms gada beidzot nosargāja savu vietu elitē, bet pirms tam regulāri bija izkritusi uz pirmo divīziju.

Boba Hārtlija vadītā izlase būs šī mača favorīte, un lai arī nevajadzētu novērtēt Austrijas hokeja līmeni pārāk zemu, iepriekšējā savstarpējā mačā Latvija tomēr uzvarēja ar 8:1 (OS kvalifikācijā) un šoreiz saņēmusies jau PČ pirmajā spēlē praktiski nokārtot palikšanu elitē.

B apakšgrupā kopā ar Latviju un Austriju spēlēs arī Itālijas izlase, kas elites divīzijā atgriežas tikai šajā pavasarī. Arī Itālijas valstsvienību bukmeikeri ierindo līmeni zemāk nekā Latviju un uzskata, ka Latvijai neveiksmes spēlēs pret abām šīm izlasēm ir visai mazticams notikums. Iespēja, ka Hārtlija vadības trešajā gadā sekos palikšana pēdējā vietā grupā, ir novērtēta ar koeficientu 9.95, kas ir pat augstāks par iespējamo ceturtdaļfināla sasniegšanu (7.00).

Ar septīto vietu apakšgrupā gan var nepietikt, lai nosargātu vietu elitē. Tas tādēļ, ka šajā grupā spēlēs arī Šveice, nākamā pasaules čempionāta saimniece, kas no turnīra nevar izkrist organizatorisku iemeslu dēļ. Taču Šveice ir komanda, kas daudz drošāk tēmē uz pusfinālu nekā uz izkrišanu, kā jau tas piedienas pašreizējai pasaules vicečempionei.

Bukmeikeru hokeja prognozes liecina, ka B apakšgrupā aktīvākā cīņa par palikšanu elitē būs starp Itāliju un Austriju, kuras tieši sacentīsies savstarpējā spēlē pašā pēdējā kārtā. Nedaudz labākas izredzes tiek piedēvētas Austrijai, kamēr Itālijas atgriešanās pirmajā divīzijā novērtēta ar koeficientu 1.65. Tikmēr cita šīs grupas pārstāve Norvēģija tiek uzskatīta par lielāku konkurenti Latvijai un Šveicei nekā Itālijai un Austrijai.

Šajā apakšgrupā ir trīs hokeja lielvalstis, kurām vieta ceturtdaļfinālā jau ir tradicionāla parādība, proti, Krievija, Zviedrija un Čehija. Kamēr Krievijas un Zviedrijas izlasēs netrūkst augstākā kalibra NHL zvaigžņu, Čehijas komandas sastāvs ir salīdzinoši pieticīgāks.

Čehijas neiekļūšanu ceturtdaļfinālā Betsafe bukmeikeri nemaz par tik milzīgu sensāciju neuzskatītu – šādai iespējai piešķirts koeficients 8.05, vairāk nekā divreiz mazāks nekā Zviedrijai, taču tāpat trīsreiz lielāks nekā Šveicei.

Ļoti iespējams, ka tieši pret Šveici Latvijai būs vissarežģītākā un svarīgākā spēle šajā pasaules čempionātā, lai gan, protams, pārējos mačos Elvim Merzļikinam un Kristeram Gudļevskim ar partneriem būs jāparūpējas, lai cīņas ar Šveici iznākums nebūtu mazsvarīgs. Par spīti tam, ka Šveice atkal savākusi spēcīgu sastāvu ar vairākiem NHL spēlētājiem, ieskaitot jauno zvaigzni Niko Hišīru sastāvā, un ir pašreizējā pasaules vicečempione, bukmeikeri visnotaļ zemu vērtē tās izredzes uz lieliem panākumiem, kā ticamāko iznākumu paredzot izstāšanos ceturtdaļfinālā. Kā zināms, maija sākumā Latvija zaudēja šveiciešiem divās pārbaudes spēlēs, iemetot kopā tikai vienus vārtus, taču vāji rezultāti pārbaudes mačos bija arī pagājušajā gadā.

Laiks rādīs, vai Hārtlijam vēlreiz izdosies pārspēt uz Latvijas izlasi liktās prognozes, kas šogad liecina par piekto vietu apakšgrupā kā reālistiskāko scenāriju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi