Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Bukmeikeri: Latvijas hokeja izlasei reālas izredzes iekļūt ceturtdaļfinālā

Šī gada pasaules hokeja čempionāts norisināsies Latvijā, un pirms turnīra sākuma novērojams neierasti labvēlīgs bukmeikeru vērtējums Latvijas izlases potenciālam. Saskaņā ar sporta totalizatora 11.lv prognozēm pastāv 36% varbūtība (likmes koeficients 2.55), ka latvieši kvalificēsies izslēgšanas spēlēm.

Lai arī joprojām ticamāka iespējamība turnīru noslēgt līdz ar pēdējo grupu turnīra spēli, 36% varbūtība krasi kontrastē ar 10%-20% varbūtībām, ar kādām bukmeikeri vērtēja Latvijas “play-off” izredzes iepriekšējos gados.

“Lai gan spēles tiks aizvadītas bez skatītājiem, Latvija tomēr spēlēs mājās un to bukmeikeri vienmēr ņem vērā kā pozitīvu faktoru,” stāsta 11.lv totalizatora vadītājs Toms Piliksers. “Neskatoties uz to, ka mums nevarēs palīdzēt NHL spēlējošie, visās līnijās ir pieredze un meistarība, kā arī elites klases galvenais treneris, kurš spēj no spēlētājiem panākt maksimumu. Attiecīgi esam gana optimistiski noskaņoti, ka no mūsu grupas kopā ar Kanādu, Somiju un ASV ceturtdaļfinālam kvalificēsies Latvija.”

11.lv prognozē, ka grupu turnīrā Latvija tiks pie trijām uzvarām (64% varbūtība / 1.45 likmes koeficients) un izcīnīs vismaz astoņus punktus (56% / 1.65). Visticamāk, izšķiroša būs tieši pēdējā grupu turnīra spēle pret Vāciju 1. jūnijā. Zīmīgi, ka B grupas uzvarētāja prognozēs Vācijas izredzes tiek vērtētas nedaudz augstāk (3,20% / 31.00 pret  2,40%  / 41.00).

Protams, ka mājas čempionātā fani cer arī uz visaugstāko mērķu sasniegšanu - scenārijs, ka Latvija šokē hokeja pasauli un izcīna medaļas tiek vērtēts ar 5% varbūtību (likmes koeficients 20.00). Tikmēr, runājot par visa turnīra favorītiem, vadošais trijnieks ir Krievijas Olimpiskās federācijas izlase (25% / 3.50), Kanāda (16% / 5.50) un Čehija (16% / 5.50).

“Šis nav parasts gads un to apliecina fakts, ka vadošo trijniekā nav Zviedrijas,” skaidro Piliksers. “Atšķirībā no 2017. un 2018. gada, kad zviedru sastāvā dominēja spēlētāji ar NHL pierakstu, šoreiz tādu nav daudz un likumsakarīgs bukmeikeru vērtējums. Tikmēr Krievijas un Kanādas komandām talanta rezerves ir tik dziļas, ka arī šādā situācijā nav grūtību nokomplektēt konkurētspējīgu sastāvu. Tiesa gan, šoreiz priekšroka atdota Krievijai, kura mazāk paļaujas uz NHL spēlētājiem un attiecīgi vēlais NHL izslēgšanu spēļu sākums mazāk ietekmēja sastāva komplektācijas iespējas.”

2021. gada pasaules hokeja čempionāts norisināsies no 21. maija līdz 6. jūnijam. Latvija spēlēs vienā apakšgrupā ar Kanādu, Somiju, ASV, Vāciju, Norvēģiju, Kazahstānu un Itāliju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi