Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Bukmeikeri: Latvijas hokejisti PČ uzvarēs divās spēlēs un nesasniegs ceturtdaļfinālu

Piektdien, 4. maijā sāksies Pasaules hokeja čempionāts, kurā Latvijas izlase, visticamāk, izcīnīs divas uzvaras un saglabās vietu Elites divīzijā, bet ar to nepietiks ceturtdaļfināla sasniegšanai, prognozē sporta totalizators 11.lv.

Iespēja, ka Latvijas valstsvienība Dānijas hokeja laukumos tiks pie vismaz diviem panākumiem, tiek vērtēta ar 77% varbūtību jeb likmes izmaksas koeficientu 1.20. Grupu turnīrā būs jāaizvada kopā septiņas spēles, kurās Boba Hārtlija vīri varētu iegūt vismaz septiņus punktus (62% / 1.50). Ar to būs gana, lai saglabātu vietu elitē (99% / 1.01), kamēr iekļūšana izslēgšanas spēlēs izskatās kā ļoti sarežģīts uzdevums (12% / 7.85).

“Kopš Latvijas izlases vadības grožus pārņēmis Bobs Hārtlijs, arvien biežāk tiek runāts par to, ka valstsvienībai beidzot jāpārvar grupu turnīra barjera. Par šo cerību pamatotību liecina pērnā gada Pasaules čempionāts, kurā mūsējie tikai par mata tiesu palika aiz izslēgšanas spēļu borta,” skaidro 11.lv sporta totalizatora vadītājs Toms Piliksers. “ No vienas puses šogad tiek gaidīts progress, bet no otras puses jāsaprot, ka šoreiz vairāku vadošo spēlētāju savainojumu dēļ komanda ir sliktāk nokomplektēta. Deviņās pārbaudes spēlēs nevienas uzvaras un izteiktas problēmas vārtu gūšanā, kas spēlētājiem nebūs vairojis pārliecību un ticību saviem spēkiem. Domāju, ka minētie negatīvie faktori traucēs sasniegt mērķi par ceturtdaļfinālu.”

Pēc pašreizējām prognozēm Latvijas izlase tikai mačā ar augstākās divīzijas jaunpienācēju Dienvidkoreju būs izteikta favorīte (80% iespējamība uzvarēt). Tomēr valstsvienībai ir pietiekoši labas izredzes uz uzvarām arī spēlēs pret sava līmeņa komandām kā Norvēģiju (48%) un Dāniju (42%). Pasaules čempionātos allaž notiek pārsteigumi un par tādu var parūpēties arī Latvija, atņemot punktus grupas grandiem.

Runājot par pretendentiem uz goda pjedestāla augstāko vietu, tieši Kanādas izlase, kas 2015. gadā un 2016. gadā izcīnīja titulu, bet pērn finišēja ar sudraba medaļām kaklā, ir uzskatāma par turnīra galveno favorīti (36% / 2.30). Starp pretendentēm uz zeltu noteikti pieskaitāmas arī Zviedrija un Krievija, kuru izredzes novērtētas attiecīgi ar 19% un 18% varbūtībām jeb koeficientiem 4.25 un 4.50. Savukārt Somijas, ASV un Čehijas iespējas šoreiz vērtējamas pakāpi zemāk. Tikmēr Latvijas triumfa iespējas ir novērtētas ar koeficientu 200.

“Kanāda uz Herningu ir atvedusi visiespaidīgāko sastāvu, kurā visi spēlētāji ne tikai pārstāv NHL, bet arī var lepoties ar svarīgām lomām savos klubos. Konors Makdeivids, Ārons Ekblads un Raiens Ņūdžents-Hopkinss ir NHL drafta pirmie numuri un pieskaitāmi pie augstākā līmeņa zvaigznēm,” stāsta Piliksers. “Pēc izgāšanās Phjončhanas olimpiskajās spēlēs ļoti motivēta būs Zviedrija, kas ar 15 NHL spēlētājiem ierindā mēģinās aizstāvēt titulu. Kā vienmēr sevi apliecināt augstākajā mērogā cerēs arī Iļjas Vorobjova vadītā Krievijas valstsvienība.”

11.lv bukmeikeri šogad prognozē pērnā gada fināla atkārtojumu starp Kanādu un Zviedriju vai hokeja klasiku Kanāda pret Krieviju. Abi scenāriji tiek vērtēti kā vienlīdz reāli (24% / 3.50).

Top komentāri

Runāsim latviski
R
Kas nahuj ir bukmeikeri?Vai grāmatu ražotāji?Tak rsksti pa latviski pidoras.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi