Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Bulgārs Georgijevs uzstāda Ņujorkas Rangers rekordu komandas uzvarā

Bulgāru izcelsmes vārtsargs Aleksands Georgijevs svētdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā atvairīja 55 pretinieku metienus, kamēr viņa pārstāvētā Ņujorkas Rangers savā laukumā svinēja uzvaru ar 4:1 (2:1, 0:0, 2:0) pret Toronto Maple Leafs, pārtraucot tās piecu spēļu uzvaru sēriju.

Savā 23.dzimšanas dienā "Rangers" vārtsargs atvairīja 55 no 56 pretinieku metieniem, bet Mika Zibanejads, Džimijs Vesijs, Edams Makveids un Kevins Heiss katrs atzīmējās ar gūtiem vārtiem. Pa divām rezultatīvām piespēlēm Matam Dzukarello un Krisam Kreideram.

"Tā bija īpaša dzimšanas diena," pēc gūtās uzvaras komentēja Georgijevs. "Es centos nedomāt par to, jo zināju, ka man priekšā ir svarīga spēle, centos koncentrēties mačam un esmu priecīgs, ka izdevās gūt uzvaru."

"Maple Leafs" sastāvā vienīgos vārtus guva Kasperi Kapanens, bet komandas vārtsargs Gerets Spārks atvairīja 23 no 26 pretinieku metieniem. Toronto komanda izpildīja 56 metienus, kas ir šīs sezonas rekords, taču arī tas nelīdzēja pagarināt uzvaru sēriju.

Georgijeva 55 atvairītie metieni ir "Rangers" kluba rekords kā vārtsargam, kurš metienus atvairījis pamatlaikā kopš laika, kad šādu statistiku tika sākts uzskaitīt - 1955./56 gada sezonā.

Citā šīs nakts spēlē NHL līdere Tampabejas "Lightning" izbraukumā ar 5:2 (1:0, 2:2, 2:0) uzvarēja Floridas "Panthers", bet mājinieku vārtsargs Roberto Luongo apsteidza leģendāro Patriku Ruā nospēlēto spēļu ziņā - viņš regulārajā čempionātā ir aizvadījis 1030 mačus, šajā rādītājā pakāpjoties uz otro vietu.

Līderis ar 1266 spēlēm ir leģendārais Martins Brodērs.

Tikmēr Nešvilā vietējā "Predators" komanda cieta zaudējumu papildlaikā ar 4:5 (0:0, 1:3, 3:1, 0:1) pret Sentluisas "Blues". Vladimirs Tarasenko "Blues" rindās izcēlās ar "hat-trick", turklāt guva uzvaru nesošos vārtus. Sentluisas komandai šobrīd ir sešu uzvaru sērija, garākā kopš pagājušā gada marta.

Septīto uzvaru pēc kārtas izcīnīja Čikāgas "Blackhawks", kas 5:2 (2:0, 0:1, 3:1) pār Detroitas "Red Wings". Kems Vords Čikāgas vārtos atvairīja 43 no 45 pretinieku metieniem, bet Patriks Keins pagarināja savu gūto punktu sēriju līdz 14 spēlēm, izceļoties ar gūtiem vārtiem un piespēli.

Bostonā vietējā "Bruins" papildlaika beigās izrāva uzvaru pret Kolorādo "Avalanche" - 2:1 (0:1, 1:0, 0:0, 1:0). Uzvaras vārtus 57 sekundes pirms papildlaika beigām guva Breds Maršāns. "Avalanche" komanda cieta septīto neveiksmi pēc kārtas.

Tāds pats rezultāts tika fiksēts Ņujorkā, kur vietējie "Islanders" pamatlaikā guva uzvaru pār Minesotas "Wild" - 2:1 (1:0, 1:1, 0:0). "Islanders" vārtsargs Tomass Greiss atvairīja 26 pretinieku metienus, un Ņujorkas komanda svinēja trešo panākumu pēc kārtas.

Visbeidzot Ņūdžersijas "Devils" mājās ar 3:2 (2:0, 0:1, 1:1) apspēlēja Karolīnas "Hurricanes", pārtraucot tās trīs spēļu uzvaru sēriju. Mājinieku sastāvā Niko Hišers izcēlās ar trim rezultatīvām piespēlēm, bet Kīts Kinkeids atvairīja 32 pretinieku metienus.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda svētdien savā laukumā ar rezultātu 1:3 (0:0, 1:1, 0:2) piekāpās Vinipegas "Jets".

Austrumu konferences un visas līgas vadībā ar 86 punktiem 56 mačos atrodas Tampabejas "Lightning", kam ar 72 punktiem 55 spēlēs seko Ņujorkas "Islanders". Savukārt astotā ar 63 punktiem 55 spēlēs ir uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins", desmitā ar 61 punktu 55 cīņās ir Bufalo "Sabres", bet pēdējā starp 16 vienībām ar 47 punktiem 55 mačos ir Otavas "Senators", kur spēlē Rūdolfs Balcers.

Tikmēr Rietumu konferences līderpozīcijā ar 74 punktiem 55 cīņās ir Kalgari "Flames", bet 73 punktus guvušas Sanhosē "Sharks" un Vinipegas "Jets".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi