Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Čehi uguņo trešajā periodā un 12 vārtu spēlē izcīna PČ bronzu

Čehijas vīriešu hokeja izlase svētdien Tamperē izcīnīja bronzas medaļas 2022.gada pasaules čempionātā. Cīņā par bronzu Čehija ar rezultātu 8:4 (1:3, 1:0, 6:1) uzvarēja ASV.

Amerikāņus spēles pirmā perioda vidū vadībā izvirzīja Kārsons Kūlmans, kurš pie vārtiem bija pirmais pie atlēkušās ripas, bet 13.minūtē vairākumu realizēja Edams Godets, kurš izpildīja precīzu metienu pretī vārtiem - 2:0. Trīs minūtes vēlāk Jiržī Černohs pēc čehu izcīnītas ripas pie apmales bija nekļūdīgs pretī vārtiem, bet 13 sekundes pirms došanās pārtraukumā Kūlmans mazākumā atjaunoja divu vārtu pārsvaru.

Pēc pirmā perioda Čehijas izlases vārtos Karolu Vejmelku nomainīja Mareks Langhamers, kurš turpmākajās 38 minūtēs bija nepārspēts. Otrā perioda 13.minūtē cauri burzmai vārtu priekšā 2:3 panāca Jiržī Smejkals, bet trešās trešdaļas 51.sekundē Davids Pastrņāks ar metienu no kreisās puses izlīdzināja rezultātu.

Pēc pusotras minūtes Romans Červenka pēc uzvarēta iemetiena izpildīja metienu no distances, jau izvirzot vadībā čehus. Vēl pēc 68 sekundēm Pastrņāks pretī vārtiem pielika nūju Mihāla Jordāna piespēlētai ripai un panāca jau 5:3 Čehijas izlases labā. Čehi vadībā nostiprinājās 15.minūtē, kad Davids Kempfs mazākumā pielaboja metienu pēc komandas biedra izgājiena pret vārtsargu.

Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas divas minūtes, Kempfs raidīja ripu tukšos vārtos un panāca 7:3, bet pusminūti vēlāk Tomā Bordelo vienus vārtus atguva. Rezultatīvā spēle turpinājās un 37 sekundes pirms finālsvilpes Pastrņāks nokārtoja sev "hat-trick", gūstot vārtus vairākumā.

Savstarpējā grupas spēlē panākumu ar 1:0 svinēja Čehija.

Finālā, kas sāksies plkst.20.20 un būs 2021.gada fināla atkārtojums, Kanāda stāsies pretī Somijai.

Jau ziņots, ka Latvijas valstsvienība B grupā Tamperē ar astoņiem punktiem septiņās spēlēs ieņēma piekto vietu, finišējot desmitajā vietā čempionātā un izslēgšanas cīņās neiekļūstot.

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) atstādināja no IIHF rīkotajām sacensībām visas Krievijas un Baltkrievijas izlases un klubus. Krievijas un Baltkrievijas vietā spēlēja Francija un Austrija, kuras bija rangā visaugstāk esošās izlases no valstīm, kam nebija paredzēts spēlēt augstākajā divīzijā.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpināja cīņu par medaļām, bet turnīra vājākās komandas - šogad tās bija Lielbritānija un Itālija - atšķirībā no pagājušā gada pameta spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Slovēnija un Ungārija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi