Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Čehija uzvar Slovākiju, bet ASV nodrošina triumfu Latvijas grupā

Čehijas vīriešu hokeja izlase otrdien Olimpiskajā sporta centrā izcīnīja uzvaru cīņā par trešo vietu A apakšgrupā, bet ASV nodrošināja pirmo vietu B apakšgrupā.

Čehija ar rezultātu 7:3 (2:0, 2:1, 3:2) pārspēja Slovākiju.

Ceturtdaļfinālā Čehija tiksies ar Somiju, bet Slovākija - ar ASV.

Jau 29.sekundē čehus ar netraucētu metienu vadībā izvirzīja Filips Zadina, kurš piecas minūtes pirms pirmā perioda beigām asistēja nākamajos vārtos. Slovāki aizvārtē zaudēja ripu, kas ļāva Mihaelam Špačekam panākt 2:0.

Otrā perioda trešajā minūtē Lukāšs Radils vārtu priekšā pielaboja ripas lidojuma virzienu un nostiprināja Čehijas izlases vadību, bet četras minūtes vēlāk Matūšs Sukels pēc pretinieku kļūdas aizvārtē panāca 1:3. Kad bija palikušas 11 sekundes pirms otrā perioda beigām, Libors Šulāks ar spēcīgu metienu vairākumā atjaunoja trīs vārtu starpību.

Trešās trešdaļas ceturtajā minūtē Matejs Strānskis panāca 5:1, bet pāris minūtes vēlāk Matejs Blūmels no asa leņķa raidīja ripu zem pārliktņa - 6:1. Līdz perioda vidum Martins Bučko vienus vārtus atguva, bet 63 sekundes pirms finālsvilpes spēcīgi un precīzi meta Kristiāns Pospīšils - 3:6. Slovāki nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju un Libors Hajeks panāca 7:3 čehu labā.

A apakšgrupā pirmo vietu ar 15 punktiem septiņās spēlēs ieņem Šveice, otrā ar 14 punktiem sešās cīņās ir Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) komanda, kas vēlāk vakarā tiksies ar Baltkrieviju. Tālāk ar 13 punktiem seko Čehija, 12 punktus guva Slovākija, desmit punkti bija Zviedrijai, deviņus punktus iekrāja Dānija, bet pa četriem punktiem ir Baltkrievijai un Lielbritānijai. 

Tikmēr B apakšgrupā pirmo vietu nodrošināja ASV, kas "Arēnā Rīga" ar 4:2 (3:0, 1:1, 0:1) uzveica Itāliju.

Spēles pirmajās 11 minūtēs amerikāņiem divus vārtus guva Kevins Lebanks, bet perioda beigās izcēlās Konors Garlands. Otrās trešdaļas sākumā Luka Frigo vienus vārtus atguva, bet līdz perioda vidum Garlands atjaunoja trīs vārtu pārsvaru. Trešā nogriežņa septītajā minūtē itāļiem pēdējos vārtus čempionātā guva Stefāno Džiljati.

B apakšgrupā pirmo vietu ar 18 punktiem septiņās spēlēs izcīnīja ASV, kas par punktu apsteidza Somiju. Tālāk ar desmit punktiem septiņās cīņās seko Kanāda un Kazahstāna, bet pa deviņiem punktiem sešos dueļos ir Vācijai un Latvijai, kas vakarā cīnīsies par pēdējo ceļazīmi uz ceturtdaļfinālu. Astoņi punkti bija Norvēģijai, bet Itālija palika bešā.

2021.gada pasaules čempionāts Rīgā notiks līdz 6.jūnijam.

Rīga pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā.

2022.gadā turnīru plānots uzņemt Somijai (Helsinkiem un Tamperei), 2023.gadā - Krievijai (Sanktpēterburgai), 2024.gadā Čehijai (Prāgai un Ostravai), bet 2025.gadā - Zviedrijai un Dānijai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi