Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Covid-19 smagi skartā Rīgas Dinamo uzņem Minskas hokejistus

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas Dinamo šodien aizvadīs pirmo spēli pēc divu nedēļu pārtraukuma, savā laukumā uzņemot Minskas Dinamo. Spēle Arēnā Rīga sāksies plkst.18.30, un tiešraidē to translēs kanāls TV3 Sport 2.

Rīgas Dinamo traumēto sarakstā ir 11 spēlētāju, no kuriem viens – kanādiešu uzbrucējs Džeisī Lipons – savainojuma dēļ jau nedevās Tālo Austrumu izbraukumā. Vēl savainoto sarakstā ir aizsargi Kristaps Zīle, Kristaps Sotnieks, Endrū O’Braiens, Eliss Morgans un Riks Skārlets, kā arī uzbrucēji Daniels Bērziņš, Patriks Zabusovs, Gints Meija, Deniss Paršins un Miķelis Rēdlihs. Rokas savainojuma dēļ nespēlēs arī uzbrucējs Miks Indrašis, bet amerikāņu uzbrucējs Mets Vaits ir aizlidojis uz mātes bērēm, vēsta laikraksts Diena.

Rīdzinieki savu līdz šim pēdējo spēli aizvadīja 16.septembrī, kad viesos ar 1:2 piekāpās Habarovskas Amur. Sešas dienas vēlāk bija paredzēta spēle savā laukumā, bet Rīgas Dinamo un pretinieku Ņižņijnovgorodas Torpedo rindās tika konstatēta inficēšanās ar Covid-19, tāpēc šis mačs tika pārcelts, bet nākamajos divos dueļos - pret Maskavas komandām Dinamo un CSKA - Latvijas vienība saņēma tehniskos zaudējumus.

Sākotnēji Rīgas komanda tika ievietota karantīnā līdz 5.oktobrim, bet valdība otrdien nolēma Covid-19 slimnieku kontaktpersonām samazināt mājas karantīnas ilgumu no 14 līdz desmit dienām, ja ne agrāk kā desmitajā dienā pēc kontakta ar infekcijas avotu veiktais Covid-19 tests ir negatīvs, tādējādi dodot Dinamo iespēju atgriezties laukumā ātrāk.

Iepriekš tika ziņots, ka ar Covid-19 "Dinamo" inficējušies deviņi hokejisti un divi personāla darbinieki. Šobrīd traumēto spēlētāju sarakstā ievietoti pieci aizsargi un seši uzbrucēji, kurus lielu daļu aizstās Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandas "Rīga" spēlētāji.

Ieskaitot tehniskos zaudējumus, Rīgas Dinamo šobrīd ir četru zaudējumu sērijā. Turpretī Minskas vienība uzvarējusi sešās spēlēs pēc kārtas.

Latvijas komanda ar trīs punktiem septiņās spēlēs ir pēdējā starp 11 Rietumu konferences komandām, kamēr Baltkrievijas vienība ar 16 punktiem desmit dueļos atrodama trešajā pozīcijā.

Abas komandas KHL savā starpā spēkojušās 44 reizes, uzvaras dalot uz pusēm. Iepriekšējā sezonā trīs no četrām spēlēm uzvarēja rīdzinieki.

Dinamo iepriekšējā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu konferencē un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi