Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

CSKA hokejisti izcīna pirmo uzvaru un samazina deficītu Gagarina kausa finālsērijā

Maskavas CSKA hokejisti trešdien savā laukumā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas finālsērijas trešajā mačā savā laukumā uzvarēja Kazaņas Ak Bars vienību, tiekot pie pirmā panākuma duelī.

CSKA svinēja uzvaru papildlaikā ar rezultātu 3:2 (1:2, 1:0, 0:0, 1:0), bet sērijā līdz četrām uzvarām Maskavas klubs joprojām ir iedzinējos ar 1-2.

Par cīņas varoni kļuva CSKA uzbrucējs Kirils Petrovs, kurš iemeta divus vārtus, tostarp arī uzvaru nesošos papildlaikā.

Tieši Petrovs 15.minūtē atklāja rezultātu, tomēr vadībā CSKA bija vien divas minūtes, kad Antons Landers atjaunoja neizšķirtu, bet vēl pēc pusotras minūtes Staņislavs Gaļijevs vairākumā vadībā izvirzīja jau Ak Bars.

Otrā perioda pirmspēdējā minūtē CSKA rindās precīzs bija Gregs Skots. Pirmajās divās trešdaļas pārsvars bija CSKA vīriem, kuri pa vārtiem meta 26 reizes, kamēr kazaņieši atbildēja ar desmit metieniem.

Trešajā periodā vārti netika gūti un pirmo reizi šajā sērijā bija nepieciešams papildlaiks, kurā precīzs bija Petrovs. Viņš cīņas 73.minūtē izmantoja Kazaņas kluba hokejistu rupju kļūdu savā zonā, nodrošinot CSKA uzvaru.

Jau vēstīts, ka pirmajos divos mačos Ak Bars savā laukumā uzvarēja ar 2:1. Sērijas ceturtā spēle piektdien atkal notiks Maskavā.

Kazaņas Ak Bars ir KHL pirmo divu sezonu čempione, pie Gagarina kausa trofejas tiekot 2009. un 2010.gadā. Kazaņieši finālā spēlēja arī 2015.gadā, kad ar 1-4 piekāpās Sanktpēterburgas SKA komandai.

Izslēgšanas turnīru AK Bars sāka ar uzvaru 4-1 pār Habarovskas Amur, pēc tam ar 4-1 apspēlēja iepriekšējās sezonas vicečempioni Magņitogorskas Metallurg, bet Austrumu konferences finālā ar 4-0 tika uzvarēta Čeļabinskas Traktor.

Tikmēr CSKA finālsērijā spēlēja pirms diviem gadiem, kad ar 3-4 piekāpās Metallurg vienībai.

"Play-off" pirmajā kārtā CSKA ar 4-0 apspēlēja Maskavas Spartak, turpinājumā ar 4-2 uzveica Helsinku Jokerit, bet Rietumu konferences finālā tika gūta virsroka 4-2 pār pērnās sezonas čempioni Sanktpēterburgas SKA, kurai pie stūres bija Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

Šajā sezonā KHL piedalījās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā sezonā, jo sacensībās vairs nestartēja Zagrebas Medveščak no Horvātijas un Novokuzņeckas Metallurg. Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīja pa 56 spēlēm, kas bija par četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Nākamajā sezonā KHL spēkosies 25 komandas, jo no turnīra tika izslēgta Toljati Lada un Hantimansijskas Jugra. Plānots, ka vienības aizvadīs vismaz 60 mačus.

Kā zināms, Latvijas klubs Rīgas Dinamo ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi