Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Dānijas hokejistes pasaules čempionātā zaudē vārtus sekundi pirms finālsvilpes un atstāj elites divīziju

Pasaules hokeja čempionātā sievietēm otrdien zaudējumu cīņā par vietas saglabāšanu elites divīzijā piedzīvoja mājiniece Dānijas izlase, kas sekundi pirms pamatlaika beigām ielaida vārtus mačā ar Vāciju un piekāpās ar 2:3 (1:1, 1:0, 0:2).

Mača gaitā mājinieces divas reizes ieguva vadību, tomēr Vācijas hokejistes 56.minūtē pēc Lauras Klūges precīzā metiena panāca 2:2, bet sekundi pirms pamatlaika beigām uzvaru vācietēm nodrošināja Tanjas Eizenšmites gūtie vārti.

Vācijas uzvara B grupā trešo vietu ļāva saglabāt Ungārijai, kas savā otrajā čempionātā spēcīgāko divīzijā pirmo reizi sasniedza ceturtdaļfinālu. Vācija grupā palika ceturtā, bet saglabāja vietu spēcīgāko kompānijā, kamēr dānietēm piektā vieta grupā, desmitā summā un nākamgad būs jāspēlē divīziju zemāk.

B grupā pirmo vietu ar 12 punktiem četros mačos ieņēma čehietes, otrās ar septiņiem punktiem finišēja zviedrietes, pa četriem punktiem sakrāja Ungārija un Vācija, bet dānietes samierinājās ar trim punktiem.

A grupā, kur visas piecas komandas tiek ceturtdaļfinālā,  pirmo vietu ar 12 punktiem ieņēma ASV, kam ar deviņiem punktiem sekoja Kanādas hokejistes, Somijas izlase ar sešiem punktiem bija trešā, trīs punkti un ceturtā pozīcija šveicietēm, bet bez punktiem grupu turnīru noslēdza Japānas sieviešu izlase.

Rīt ceturtdaļfinālā ASV spēlēs ar Ungāriju, Kanāda tiksies ar Zviedriju, Somijas hokejistes mērosies spēkiem ar čehietēm, bet Šveices valstsvienība cīņā par pusfinālu tiksies ar Japānas sportistēm.

Pusfināla spēles tiks aizvadītas 3.septembrī, bet cīņa par bronzas godalgām un čempiontitulu plānota 4.septembrī.

Iepriekšējā pasaules čempionātā triumfēja Kanādas izlase, kas finālā papildlaikā ar 3:2 pieveica ASV hokejistes. Cīņā par bronzu somietes ar 3:1 apspēlēja Šveices izlasi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nebaidīties izaicinājuma

Sesks: "Pašreizējā situācijā būtu neprātīgi izvirzīt mērķus rezultātu ziņā".

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi