Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Dārziņš: Es vienmēr esmu gatavs rauties laukumā, kaut vai klibs

Jau vēstīts, ka Rīgas Dinamo klubs panācis ilgtermiņa vienošanos ar vienu no Latvijas hokeja izlases līderiem Lauri Dārziņu. Intervijā kluba mājaslapai viņš atzīst, ka atgriešanās Rīgā ir gan viņa, gan komandas vēlme. „Patīkami, ka komanda izrādīja vēlmi, lai es atgrieztos Dinamo. Jāsaka, ka tā bija abpusēja vēlme.

Arī no savas puses varu teikt, ka gribēju atgriezties un turpināt attīstīties kā spēlētājs Dinamo komandā un iegūt vairāk balvas”,stāsta 28 gadus vecais uzbrucējs.

Hokejistu pēdējās sezonas nomoka savainojumi un decembrī šī iemesla dēļ sadarbību ar viņu izvēlējās neturpināt KHL klubs Čeļabinskas Traktor. „Šobrīd norit mans rehabilitācijas process. Dinamo šobrīd ir izbraukumā, kad komanda atgriezīsies, tad uz vietas būs arī ārsti, kuri vēlreiz mani pārbaudīs. Pārbaudīs, cik labi atveseļojusies ir mana kāja. Pats gan iekšēji jūtu, ka ir labāk. Protams, daudz laika ir palaists garām, būs vajadzīgs laiks, lai atgrieztos tajā līmenī, kurā es gribu un varu spēlēt. Esmu drošs, ka gan treneri, gan ārsti man to palīdzēs izdarīt.”

Lauris būtu gatavs doties laukumā jau 13. janvārī pret Vladivostokas Admiral, bet pēc šī mača ar dienas pārtraukumu sekos vēl trīs spēles savā laukumā.

„Es vienmēr esmu gatavs rauties laukumā, kaut vai klibs. Tas noteikti būs treneru un ārstu kopīgs lēmums,” atzīt hokejists.

Četru spēļu izbraukumu pret Austrumu konferences komandām Dinamo noslēgs ceturtdien Čeļabinskā pret Dārziņa bijušo klubu Traktor.  

„Jāzvana treneriem un jāsauc komandas vājās vietas [smejas]. Traktor ir ļoti laba komanda, Čeļabinsku esmu iepazinis. Būtisks ir laika maiņas faktors. Pēc savas pieredzes varu teikt, ka, esot Čeļabinskā un, braucot spēlēt uz Eiropu, bija ļoti grūti. Mūsu puišiem, Dinamo komandai būs smagi - laika zonas, jau ceturtā spēle izbraukumā. Viegli nebūs. Traktor arī šobrīd cīnās par izdzīvošanu. Bet tur ir daudz vājās vietas, uz kurām var nospēlēt, domāju, ka visam vajadzētu būt labi.”

Uzbrucējs sezonas gaitā ir sekojis rīdzinieku panākumiem.

„Spēles šobrīd ir pieejamas krustām-šķērsām gan internetā, gan televīzijā. Esmu sekojis līdzi Dinamo sniegumam. Man patīk stils, kādā spēlē komanda. Es zinu to ieguldīto darbu, kā komanda strādāja vasarā. Rezultāti un vieta turnīra tabulā ir likumsakarīga.”

Šobrīd rezultatīvākais spēlētājs Dinamo komandā ir Kails Vilsons (16+25), kuram seko Marsels Hossa (19+17).

Dārziņš gan nesteidz izcelt konkrētus līderus: „Katrs kaut ko iemet krājkasē. Domāju, ka divi spēlētāji neizšķir spēles likteni, bet gan visa komanda. Vieni iztur mazākumu un ļauj atpūsties vairākuma brigādei. Pēc tam šī vairākuma brigāde iet un cenšas mest golus.”

Ar Dārziņa ierasto, desmito numuru, šajā sezonā Dinamo spēlē Artūrs Kuzmenkovs. „Ja desmitais numurs ir aizņemts, tad pārējie nav tuvu pie sirds, tā kā ir vienalga, ar kādu numuru spēlēju,” saka Dārziņš, kura kreklu šosezon rotās skaitlis 90.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi