Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Dārziņš pilnībā gatavs spēlei ar Dāniju

Latvijas vīriešu hokeja izlases kapteinis Lauris Dārziņš ir pilnībā gatavs Pekinas olimpisko spēļu izslēgšanas turnīra spēlei ar Dāniju, sarunā ar aģentūru LETA atzina uzbrucējs.

Dārziņš mačā ar Somijas izlasi guva ķermeņa augšdaļas savainojumu un spēlē ar Slovākiju nepiedalījās. Viņa savainojums gan nebija tik nopietns, lai liegtu piedalīties kādā no turpmākajām spēlēm.

"Iepriekšējai spēlei vēl nebiju gatavs, tad vēl nebija variantu, taču rītdien esmu gatavs spēlēt uz visiem 100%. Tāda ir ne tikai mana mentalitāte, bet arī visas komandas," teica Dārziņš, kurš gan nelabprāt atceras savainojuma gūšanas brīdi.

"Es to spēles epizodi laikam nepamanīju. Šķita, ka vienkārši atsitīšos pret apmali un slidošu tālāk, taču bija nepatīkams moments un nevarēju turpināt spēli. Galvenais, ka esmu atpakaļ sastāvā un gatavs rītdienas spēlei," stāstīja hokejists.

Apakšgrupā visas trīs spēles Latvijas izlasei norisinājās "National Indoor Stadium" arēnā, bet astotdaļfināls tiks aizvadīts "Wukesong Sports Centre" hallē. Dārziņš uzsvēra, ka haļļu un ledus maiņa nekādā veidā neietekmē komandu.

"Visus mūsu ego un kaprīzes esam atstājuši Rīgā. Šeit risinām citus uzdevumus un cenšamies sevi nenoslogot ar niansēm, jo apstākļi abām komandām ir vienādi. Nemeklējam nekādus mīnusus šim pasākumam, bet izmantojam iespēju pārstāvēt savu valsti olimpiskajās spēlēs," atzīmēja Dārziņš.

Turnīra izspēles kārtība paredz, ka arī ar trīs zaudējumiem apakšgrupā izlases var turpināt cīņu par medaļām.

"Protams, ka gribās uzvarēt visas trīs apakšgrupas spēles un mierīgi gaidīt ceturtdaļfinālu, bet pretī bija spēcīgas komandas. To vai turnīrs būs veiksmīgs vai nē, to parādīs ceturtā spēle," teica Dārziņš.

Latvijas un Dānijas izlases savā starpā tikās treniņspēlē pirms olimpisko spēļu turnīra sākuma. No pretiniekiem gan tiek gaidīta citādāka spēle.

"Abas komandas gribēja parādīt, ka nav aizmirsušas spēlēt hokeju. Mums ir vēl kādi trumpji azotē un jāuzmanās, vai viņi neizvelk kādas jaunas kombinācijas. Dāņu spēle, kādu viņi spēlēja pret mums un turpmākajā turnīrā, atšķiras," atzina Dārziņš.

Tikmēr izlases aizsargs Uvis Jānis Balinskis atzīmēja, ka komanda ir labā noskaņojumā.

"Rītdien ir atbildīga spēle - jākoncentrējas un jādod tik virsū. Pret zviedriem un somiem, manuprāt, nospēlējām labi, bet pret slovākiem nebijām gatavi. Jāizlabo visas kļūdas, kas bijušas, jānospēlē labi aizsardzībā un jāpalīdz vārtsargam," par aizsargu uzdevumiem teica Balinskis.

Arī viņu netraucē nelielā apstākļu maiņa, ka mačs būs jāaizvada hallē, kur iepriekš šajā turnīrā nav spēlēts. "Man šķiet, ka šeit ir nedaudz vēsāka halle un mazliet cietāks ledus, bet slīd labi - tur viss kārtībā," teica Balinskis.

Tāpat Balinskis, kuram patīk izdarīt spēcīgus metienus no tālienes, ir priecīgs par iespēju spēlēt uz mazā izmēra laukuma. "Labs un azartisks hokejs ir uz šādiem laukumiem, nedrīkst kļūdīties," atzina hokejists.

Lai gan priekšā atbildīga spēle, kurā izšķirsies izlases turpmākais liktenis, olimpisko spēļu debitants Balinskis ir iekšēji mierīgs un nebūs nepieciešama īpaša noskaņošanās rītdienas mačam.

"Nervozēt ir par vēlu, jo turnīrs ir ieskrējies un būs jau ceturtā spēle. Kārtīgi jāsagatavojas, jāatjaunojas un tikai jāspēlē," uzsvēra Balinskis.

Kvalifikācijas kārtā Latvija otrdien plkst.6.10 pēc Latvijas laika par vietu ceturtdaļfinālā sacentīsies ar Dāniju. Pāra uzvarētāja ceturtdaļfinālā tiksies ar Krievijas Olimpiskās komitejas komandu.

Jau ziņots, ka pirmajā C grupas spēlē Latvija ar 2:3 piekāpās Zviedrijai, kam sekoja zaudējumi Somijai ar 1:3 un Slovākijai ar 2:5.

Triju grupu uzvarētājas un labākā otrās vietas ieguvēja uzreiz iekļuva ceturtdaļfinālā, bet pārējās astoņas komandas izslēgšanas spēlē otrdien noskaidros atlikušās ceturtdaļfināla dalībnieces.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi