Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Daugaviņš: Neviens nesapratīs, ja šogad netiksim ceturtdaļfinālā

Kaspars Daugaviņš par mērķi šī gada pasaules čempionātā uzskata Latvijas valstsvienības iekļūšanu ceturtdaļfinālā, žurnālistiem sacīja iepriekšējo gadu izlases kapteinis.

Jau ziņots, ka šonedēļ izlase uzsāk pirmo treniņnometni, gatavojoties maijā gaidāmajam pasaules čempionātam hokejā. Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Maskavas Spartak uzbrucējs Daugaviņš Gagarina kausa izcīņā guva traumu, taču tas viņam netraucē doties talkā valstsvienībai.

"Vēl tikai fiziskā forma jāatgūst. Esmu gatavs trenēties, jau trīs nedēļas slidoju," par savu veselības stāvokli stāstīja Daugaviņš. "Pagaidām neesmu uzņēmis optimālo formu, jo nepieciešams aizvadīt daudz spēļu, lai atgūtu savus instinktus un nianses laukumā."

Hokejists sacīja, ka Boba Hārtlija atstātie uzdevumi paliek tādi, kādi tie bijuši arī iepriekš. Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Hārtlijs valstsvienības treniņos šobrīd nepiedalās, jo aizvada cīņas KHL Gagarina kausa izcīņā un vismaz tuvāko divu nedēļu laikā klātienē nevarēs palīdzēt.

"Gatavojamies spēlēm. Viss notiek ar Boba ziņu, treneri zina, ko darīt," pārliecināts bija Daugaviņš.

Šogad pirms pasaules čempionāta sagatavošanās procesam ir tikai viens mēnesis un komandai paredzētas sešas pārbaudes spēles, pretstatā pagājušajam gadam, kad tika aizvadīti astoņi mači.

"Sākām treniņus divās grupās, bet, cik es saprotu – tikai viena brauks uz Franciju," sacīja Daugaviņš. "Jau trešo gadu esam vienā laivā [ar jauno Latvijas Hokeja federāciju]. Fani paliek prasīgāki, neviens mūs nesapratīs, ja šogad neiekļūsim ceturtdaļfinālā, tāds ir galvenais mērķis."

Daugaviņš uzsvēra, ka tas, ka viņš bija izlases kapteinis iepriekšējos gadus nenozīmē, ka arī šogad tā būs. Hokejists par Latvijas izlases kapteini bijis 2017.gada pasaules čempionātā un 2018.gada Phjončhanas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

"Treneri nolems, kā būs. Pagaidām nav, ko gudrēties, visi nākam un darām savu darbu. Man nedaudz piezagusies doma, ka palieku vecāks, tāpēc šis viens izlaistais gads rada sajūtu, ka izlasē nebūtu spēlējis piecus," smejoties teica Daugaviņš.

Daugaviņš skaidroja, ka nākamajā dienā pēc iegūtās traumas KHL Gagarina kausa izcīņas ceturtdaļfināla trešajā spēlē, ir sapratis, ka varēs spēlēt pasaules čempionātā.

"Pateica, ka nebūs jāoperē un dzīvībai briesmas nedraud, tad arī sapratu, ka varēšu spēlēt. Sākumā gan šķita, ka būs diezgan smagi. Nākamajā dienā, izkāpjot no gultas, sapratu, ka bez spēlēšanas būs jāiztiek četras līdz piecas nedēļas. Tad vēl atklājās, ka plecam saite ieplīsusi, bet tagad tā savesta kārtībā par 95%," noteica Daugaviņš.

Sarunas noslēgumā hokejists uzsvēra, ka labāk pasaules čempionāts sāktos ātrāk, jo tad būtu ilgāks atvaļinājums un varētu vairāk laika pavadīt ar ģimeni. Šogad pasaules čempionāts sākas par nedēļu vēlāk nekā ierasts.

"Es gribētu, lai pasaules čempionāts sāktos pēc divām nedēļām," sacīja Daugaviņš. "Šogad tas sākas pārāk vēlu. It kā tas dod savu labumu, jo var labāk sagatavoties, bet tādā gadījumā KHL hokejistiem sanāk spēlēšana visu gadu. Pēc čempionāta tu atbrauc mājās un šķiet, ka ir pusotrs mēnesis līdz treniņnometnei, bet tev tas jāpavada trenējoties, lai tu "nenosprāgtu" nometnē. Tā ka ar ģimeni īsti nesanāk atpūsties, jo jāziedo savs laiks, lai spēlētu izlasē."

Latvijas hokeja izlases sastāvā Daugaviņš spēlējis deviņos pasaules čempionātos, kā arī 2010. un 2014. gada olimpisko spēļu turnīros.

Top komentāri

Balters
B
Neviens nepamanīs, ja šogad netiksim ceturtdaļfinālā
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi