Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 23. maijs
Leontīne, Ligija, Lonija, Leokādija

Daugaviņš pēc pirmajiem diviem mačiem starp rezultatīvākajiem spēlētājiem pasaules čempionātā

Latvijas vīriešu hokeja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš pēc pirmajā divām spēlēm pasaules čempionātā ir dalītā pirmajā vietā starp rezultatīvākajiem spēlētājiem, liecina turnīra organizatoru apkopotā statistika.

Daugaviņš pirmajās divās spēlēs atzīmējies ar trīs vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm, iekrājot piecus rezultativitātes punktus.

Tikpat punktus pirmajos divos mačos sakrājis kanādietis Konors Bedārds, gūstot četrus vārtus un vienu reizi rezultatīvi piespēlējot, bet Šveices aizsargs Romāns Josi guvis divus vārtus un atdevis trīs rezultatīvas piespēles.

Latvijai ir 12.sliktākā metienu realizācija, pretinieku vārtos raidot astoņus no 73 metieniem jeb 10,96%, kamēr līdere ir Norvēģija, kas no 26 metieniem pa pretinieku vārtiem piecus izpildījusi precīzi.

Savukārt skaitliskā vairākuma realizācijā Latvija ierindojas 13.pozīcijā ar vieniem gūtiem vārtiem astoņos vairākumos. Pirmajās divās spēlēs visveiksmīgāk vairākumā spēlējuši šveicieši, kuri izmantojuši sešus no deviņiem skaitliskajiem pārsvariem.

Latvijas hokejisti astoņos mazākumos ielaiduši vienus vārtus un atrodas dalītajā piektajā vietā, kamēr četras izlases mazākumos vārtus vēl nav ielaidušas - Čehija, Somija, Zviedrija un ASV.

Labākā vārtsargu līnija bijusi Somijai, kuras vārtsargi Emīls Larmi un Harri Sateri pirmajās divās spēlēs, ielaižot tikai vienus vārtus, atvairījuši 42 metienus jeb 97,62%. Latvijas vārtus abās pirmajās spēlēs sargāja Elvis Merzļikins, kurš kopā atvairījis 45 no 51 metiena un ierindo Latviju devītajā pozīcijā.

Tāpat pēc Oskara Batņas nopelnītā 20+5 minūšu noraidījuma spēlē pret Franciju Latvija ar kopā iekrātām 37 noraidījuma minūtēm atrodas dalītā pirmajā vietā starp nedisciplinētākajām komandām. Vismazāk noraidījumu iekrājusi ASV, kas divās spēlēs mazākumā spēlējusi tikai divas minūtes.

Pēc divām spēļu kārtām A grupā Prāgā Kanādai un Šveicei ir pa sešiem punktiem, Čehija sakrājusi piecus, Somija - četrus, Dānija - trīs punktus, bet bez punktiem ir Austrija, Norvēģija un Lielbritānija.

B grupā Ostravā pēc divām kārtām Zviedrijai ir seši, Latvijai četri punkti, ASV, Slovākijai, Vācijai un Kazahstānai pa trim punktiem, bet Francijai un Polijai pa vienam punktam.

Turnīrā startējošās 16 komandas ir sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei garantē septiņas spēles. Katras grupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet abu grupu vājākās komandas pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Ungārija un Slovēnija.

Pērn pasaules meistarsacīkstēs triumfēja kanādieši, kuri izšķirošajā mačā pārspēja Vāciju, bet bronzas medaļas izcīnīja Latvija, pagarinājumā pieveicot ASV valstsvienību.

Pasaules čempionāts Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā notiks līdz 26.maijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi