Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Daugaviņš: Vienmēr paticis spēlēt uz mazajiem laukumiem

Latvijas hokeja izlases uzbrucējam Kasparam Daugaviņam vienmēr paticis spēlēt uz mazā izmēra laukumiem, sarunā ar aģentūru LETA pauda Daugaviņš.

Pekinas olimpisko spēļu turnīrs norisināsies uz 60x26 metru laukumiem, kas ir par četriem metriem šaurāki nekā tā dēvētie Eiropas laukumi. Daugaviņš šosezon spēlē Šveicē, kur laukumi ir krietni lielāki, tāpēc pirms olimpiskā turnīra vēl jāpierod mazajam izmēram.

"Man jau patīk mazie laukumi, vienmēr par tiem esmu fanojis. Ar 100 kilogramiem stūros vieglāk cīnīties pret lielajiem čaļiem, taču tajā pat laikā nedaudz pazūd ātrums. Gadiem spēlējot Ziemeļamerikā, vienmēr patikuši šie laukumi, tāpat jutos labi, kad KHL pamazām sāka pāriet uz tādiem izmēriem," stāstīja Daugaviņš.

Pirms pievienošanās izlasei Rīgā Daugaviņš paguva aizvadīt vienu maču Šveices čempionātā, bet pirms tam izlaida piecas spēles. Nepilnu četru nedēļu laikā viņš piedalījies tikai vienā oficiālajā spēlē, savukārt Pekinā tika aizvadīts treniņmačs ar Dāniju.

"Varbūt nebija trakā drūzmēšanās pie vārtiem pēc metieniem. Tomēr tā ir tikai treniņspēle dažas dienas pirms turnīra un nevienam negribās dabūt lieku traumu. Spēlējām diezgan agresīvi un gājām kauls kaulā, taču nebija tādas spēles, kas robežotos ar noraidījumu. Tur neviens neplēsa iekšā no visa spēka," par aizvadīto maču stāstīja Daugaviņš.

Janvāri hokejists Šveicē bija inficējies ar Covid-19 un pavadīja noteikto laiku pašizolācijā, bet pēc tam viņam ļāva atgriezties treniņos.

"Kādu nedēļu pēc atgriešanās treniņos joprojām biju pozitīvs, taču nebiju infekciozs. Tāpat bija jāizpilda piecu dienu atgriešanās protokols, kā to paredz Šveices čempionāta noteikumi," teica Daugaviņš.

Protokols paredzēja, ka sportistam pirms atgriešanās spēlēs jāveic sirds izmeklējumi un jānodod analīzes.

"Visi rādītāji bija labi, taču man arī nebija nekādu simptomu. Pats to uzzināju tikai tad, kad taisīju paštestu un biju diezgan lielā šokā. Fiziski jūtos labi," atzīmēja Daugaviņš.

Rīgā veiktie oficiālo testu rezultāti bija negatīvi un viņš saņēma zaļo gaismu lidošanai uz Pekinu, taču arī olimpisko spēļu norises vietā radās nelielas aizķeršanās.

"Daudziem, kuri pēdējā mēneša laikā bija pozitīvi, lidostā veiktajos testos parādījās vīrusa klātbūtne. Tur diezgan drastiski veica pārbaudes. Pēc ierašanās ciematā, kur sākumā nevarēju pamest istabu, divos nākamajos testos rezultāti bija negatīvi un mani izlaida ārā," stāstīja Daugaviņš.

Latvijas izlase olimpisko spēļu turnīru atklās 10.februārī, kad tiksies ar Zviedriju, dienu vēlāk spēkosies ar Somiju, bet 13.februārī aizvadīs cīņu ar Slovākiju.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi