Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga
Grūts brīdis Ziemeļamerikas karjeras sākumā - netiekot pie spēļu prakses NHL, Elvis nosūtīts uz fārmklubu Klīvlendā

Daži komandas biedri NHL karjeras sākumā izvairījušies sarokoties ar Merzļikinu

Vairāki Kolumbusas Blue Jackets spēlētāji latviešu vārtsargu Elvi Merzļikinu viņa Nacionālās Hokeja līgas (NHL) debijas sezonas sākumā ignorējuši, sasveicinoties pat nespiežot viņa roku, izdevuma Sporta Avīze marta numurā atklāj hokejista māte Sandra Vanaga.

Merzļikins jau NHL debijas spēlē ielaida septiņas ripas pret Pitsburgas Penguins, bet uzvaru nespēja izcīnīt pirmajos desmit mačos, spēļu prakses iegūšanai tiekot nosūtīts arīdzan uz Kolumbusas fārmklubu Klīvlendas Monsters. Elvim iespēja tika dota tikai izbraukumā, bet pārliecinošs pirmais numurs vārtos bija latvieša vienaudzis (25), soms Jūnass Korpisalo.

"Zinu, ka Elvis šajā periodā morāli izgāja cauri īstai ellei. Viss sākās jau ar to, ka, ierodoties ASV, viņam nebija viegli iedzīvoties. Jau pašā sākumā Elvis neslēpa, ka viņam tur īsti nepatīk. Arī iejušanās komandā nebija viegla, jo viņu, tādu jauniņo no Eiropas, lāgā nepieņēma, vairākums komandas biedru sasveicinoties pat nespieda viņam roku. Un tad sekoja neveiksmes laukumā, nosūtīšana uz AHL. Šie visi apstākļi bija negaidīti skarbi, tāpēc Elvis iedzīvojās pamatīgā apjukumā un nomāktībā, kļuva depresīvs, izvairījās no visiem un visa, pilnībā noslēgdamies sevī," atklāj viņa mamma.

Sandrai zvanījusi arī Elvja draudzene Aleksandra, atklājot, ka viņš vispār nav runājams un noslēdzies sevī. Mamma tobrīd devusi padomu, lai dēlu netraucē - tā ir viņa cīņa, ar kuru pašam jātiek galā.

Merzļikina māte neslēpj, ka tobrīd daudz nav trūcis, lai Elvis atgrieztos savā komforta zonā Šveicē, kur bijis labākais, treneru ieredzēts un līdzjutēju apjūsmots. Tikmēr tie reti komandas biedri, ar kuriem attiecības bijušas draudzīgas, latvietim norādījuši, ka viņš noteikti dabūtu darbu kādā Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) klubā.

Lai gan dēls no saziņas izvairījies, Sandra tomēr turpinājusi rakstīt viņam e-pastus un telefoniskas ziņas. Mamma bijusi skarba, varbūt pat pārāk nežēlīga savos atklātajos tekstos, Elvi nežēlojot. 

"Liku viņam savākties, nolikt malā savu ego, nepadoties un neatmest ar roku savam lielajam sapnim par NHL, ko viņš jau no mazotnes bija izplānojis kā karjeras mērķi."

Sandrai ir īpaši skumji par tiem latviešu līdzjutējiem, kuri šajā grūtajā brīdī piepildījuši viņas un Elvja sociālos tīklus ar ķengām un nievājošiem komentāriem. "Ne tikai internets bijis pilns ar nejaukiem komentāriem, bet arī viņam privāti sociālajos tīklos sūtītas ziņas pat ar tādiem tekstiem, ka viņš dara kaunu Latvijai, ka viņam nav jāspēlē izlasē, kaut viņš "nosprāgtu" un tamlīdzīgi," skumji saka Sandra.

Sekoja galvenā konkurenta Korpisalo trauma, kas pavēra Elvim vēl vienu iespēju izkarot savu vietu zem saules. ""Mamm, atceries tos cilvēkus, kuri man rakstīja, gribēdami mani pazemot un salauzt? Tu redzēsi, es likšu viņiem apklust!" Šie vārdi mammai likuši saprast, ka Latvijas nelabvēļi viņu ir patiešām dziļi aizvainojuši un sāpinājuši. Vienīgais, ko tobrīd varējusi dēlam teikt, bija atgādinājums, ka vienmēr ir viņam ticējusi, un arī tagad pārliecinoši tic. "Ej, izdari to, ej, ārdies, dēls! Tu pats zini, ka vari, un tev izdosies!"" Sandra atceras.

Turpinājums šī gada sākumā hokeja līdzjutējiem vēl svaigā atmiņā. Pirmajās 14 spēlēs kā Kolumbusas pirmais numurs Elvis tika pie 12 uzvarām, tai skaitā piecām "sausajām". Ar viņa palīdzību Kolumbusa strauji ielauzās play-off zonā, turklāt šajā periodā NHL debitēja arī otrs latviešu vārtsargs Kolumbusas sistēmā Matīss Kivlenieks.

Veiksmīgajam periodam sekoja virkne zaudējumu, kuros Elvim tomēr bija gana pieklājīgs atvairīto metienu procents, bet tad latvietis pēc sadursmes ar pretinieku guva vieglu smadzeņu satricinājumu. Paredzams, ka Merzļikins Kolumbusas vārtos atgriezīsies šajā nedēļas nogalē. Komandai priekšā vēl gana grūta cīņa par vietu Austrumu konferences astoņu labāko komandu pulkā, kas sezonu turpinās Stenlija kausa izcīņā.

Plašu rakstu par Elvi, kurš bruģē ceļu uz hokeja rokzvaigznes statusu, lasiet izdevuma Sporta Avīze marta numurā!

Top komentāri

Vecis
V
Kaut nosprāgtu visi tie sūdabrāļi, kuri Elvi noķengāja! Tie nav latvieši, tie ir sūda brāļi!
onkulis
o
Puikam jau vajadzētu saparast,ka tā "dzīves skola" arī ir jāpabeidz. Ne viss dzīvē ir "medus maize". Un pārāk lielam "zīmulim" arī nevajag būt pēc katras uzvaras,jo sekos arī kritieni...
Neesmu robots
N
Ko var sūdzēties, ka vissirslikti? Atradusi par satraukties.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi