Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Detroitas Red Wings sabojā Jāgra 1600. spēli NHL čempionātā

Slavenais čehu uzbrucējs Jaromīrs Jāgrs pirmdien kļuva par desmito spēlētāju vēsturē, kurš piedalījies vismaz 1600 Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlēs, bet pagājušās nedēļas līgas labākais spēlētājs Sidnijs Krosbijs izcēlās ar vēl diviem gūtiem vārtiem.

Jāgra pārstāvētā Floridas Panthers komanda pirmdien ar 0:3 (0:0, 0:0, 0:3) izbraukumā piekāpās Detroitas Red Wings. Uzvarētājiem divus vārtus guva krievs Pāvels Dacjuks, bet Jāgra tautietis Petrs Mrāzeks atvairīja visus 23 pretinieku metienus, aizvadot savu ceturto "sauso" spēli šosezon.

Četrdesmit trīs gadus vecais Jāgrs aizvadīja jau 1600.regulārā čempionāta spēli NHL karjerā, kas ir lielākais skaits starp visiem aktīvajiem spēlētājiem. Līderis šajā rādītājā ar 1767 spēlēm ir Gordijs Hovs, bet devītajā vietā esošais Rejs Burks karjerā aizvadīja 1612 mačus.

Zīmīgi, ka no 2008. līdz 2011.gadam Jāgrs trīs sezonas aizvadīja Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), un, ja viņš šajā laikā būtu palicis NHL, čehs, visticamāk, pašlaik jau būtu pasaules spēcīgākās līgas rekordists.

Savā NHL karjerā Jāgrs regulārajā čempionātā guvis 738 vārtus (ceturtais rādītājs vēsturē) un izpildījis 1101 rezultatīvu piespēli (sestais rādītājs), summā tiekot pie iespaidīgiem 1839 rezultativitātes punktiem (ceturtais rādītājs).

Neskatoties uz zaudējumu, Panthers komanda ar 68 punktiem 53 spēlēs ir Atlantijas divīzijas kopvērtējuma līdere.

Tikmēr citā spēlē divus vārtus guva Krosbijs, kurš ar precīziem metieniem izcēlās jau septītajā spēlē pēc kārtas, sasniedzot savu personisko rekordu. Aizvadītajā cīņā Krosbija pārstāvētā Pitsburgas Penguins komanda ar 6:2 (3:1, 1:1, 2:0) pārspēja Anaheimas Ducks.

Iepriekšējās 18 spēlēs Krosbijs guvis 19 vārtus. Iepriekš viņš 2006.gada decembrī bija pie vārtu guvumiem ticis sešās spēlēs pēc kārtas. Šosezon kanādietis guvis 24 vārtus un izpildījis 29 rezultatīvas piespēles, kas viņam dod piekto vietu līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā.

Kā zināms, pagājušajā nedēļā Krosbijs izcēlās ar pieciem precīziem metieniem un kopumā astoņiem rezultativitātes punktiem, tāpēc pirmdien tika atzīts par nedēļas labāko līgas spēlētāju.

Austrumu konferences un visas līgas līdere ar 80 punktiem 51 spēlē pašlaik ir Vašingtonas Capitals komanda, bet Rietumos pirmā ar 76 punktiem 56 spēlēs ir Čikāgas Blackhawks vienība.

Tikmēr latvieša Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo Sabres komanda šosezon 53 spēlēs izcīnījusi 48 punktus un ieņem pirmspēdējo - septīto - vietu Atlantijas divīzijā, par punktu apsteidzot Toronto Maple Leafs. Nākamajā spēlē Sabres otrdien uzņems tieši Panthers, tomēr Girgensona līdzdalība tajā neliela savainojuma dēļ ir zem jautājuma zīmes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi