Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Dinamo gūst divus vārtus astoņās sekundēs, pārspēj Novokuzņecku

Rīgas Dinamo hokejisti savā priekšpēdējā regulārā turnīra spēlē ar 4:1 pārspēja Novokuzņeckas Metallurg. Rīdzinieku labā 2.periodā ar astoņu sekunžu starpību izcēlās Miķelis Rēdlihs un Marsels Hosa, bet trešajā periodā vārtus guva Aleksandrs Ņiživijs un Roberts Bukarts, bet trīs rezultatīvas piespēles Guntim Galviņam. Savu pirmo uzvaru pamatlaikā izcīnīja Māris Jučers, kurš atvairīja 20 pretinieku metienus.

Spēles pirmās minūtes aizritēja bez izteikti bīstamiem vārtu gūšanas momentiem un vārtsargiem darba nebija daudz. Reāla iespēja gūt vārtus Metallurg radās 8.minūtē, bet Māris Jučers paspēja pārvietoties un ripu tvēra. Juris Štāls perioda otrajā pusē varēja atklāt rezultātu pēc labas Mārtiņa Cipuļa piespēles, taču Tēmu Lasila izrādījās pārāks un uz tablo turpināja degt divas nulles. Turpinājumā Dinamo savērpa pamatīgu karuseli Metallurg aizsardzības zonā un nopelnīja pirmo vairākumu šajā spēlē. Tā sākumā un beigās izdevās divi labi metieni, tomēr Lasilam problēmas tie neradīja. Perioda pēdējā minūtē iespēju spēlēt piecatā pret četriem rīdziniekiem jau ieguva Metallurg. Dinamo mazākumā turpināja uzbrukt un Mārtiņš Karsums no gaisa pat dabūja ripu vārtos, taču jau mirkli pēc perioda beigu sirēnas - 0:0.

Otrā perioda sākumā vēl 90 sekundes jāspēlē mazākumā. Tās izturējuši, Dinamo pēc brīža vēlreiz nokļuva mazākumā - tā laikā viesi norībināja Jučera vārtu stabiņu. Kad mazākumā bija atlikušas vēl nieka trīs sekundes, Metallurg no vārtu priekšas tomēr ieraidīja ripu Māra Jučera būrī - 0:1. Perioda vidū Miķelis Rēdlihs izskrēja pret Lasilas vārtiem, tomēr metiens īsti neizdevās. Jau pēc brīža Miķelis kļūdu laboja - fantastiska Sotnieka piespēle un 1:1. Pagāja tikai astoņas sekundes un Guntis Galviņš pēc centra iemetiena ar identisku piespēli sameklēja Hosu, kurš neatstāja Lasilam nekādas cerības - 2:1! Rīdzinieku ofensīva neapstājās, turklāt sekoja skaitliskais vairākums. Laukumā jau bija atgriezies sodītais Metallurg hokejists, kad Lasila brīnumaini tika galā ar diviem Dinamo metieniem no tuvas distances. Rīdzinieku vilni apturēja tikai Ginta Meijas noraidījums nepilnas četras minūtes pirms perioda beigām. To izdevās veiksmīgi izturēt un atlikušajā laikā rezultāts vairs nemainījās.

Perioda sākums aizritēja līdzīgā cīņā, līdz Dinamo ieguva trešo vairākumu spēlē. Pašās vairākuma beigās par metienu izšķīrās Aleksandrs Ņiživijs, raidot ripu vārtu tālajā stūrī un rezultāts 3:1! Rīgas Dinamo kontrolēja spēles gaitu un viesiem nebija variantu atspēlēties. Perioda 17.minūtē vēl draudzīgi aprunājās Jānis Sprukts un Kriss Saimons, par ko pēdējais tika noraidīts līdz mača beigām. Rīdzinieki izmantoja arī šo vairākumu - Bukarts ar atkārtotu metienu raidīja Tēmu Lasilas vārtos ceturto ripu, pieliekot punktu mačam. Dinamo savu pirmspēdējo spēli regulārajā turnīrā noslēdza ar uzvaru - 4:1!

Pēdējo spēli Dinamo aizvadīs svētdien, kad tiksies ar Habarovskas Amur. Jau 29.februārī Ņižņijnovgorodā pirmā play-off spēle ar vietējo Torpedo klubu. 

KHL regulārā čempionāta spēle, 2012.gada 24.februāris. Rīga, Arēna Rīga.

Rīgas Dinamo – Novokuzņeckas Metallurg 4:1 (0:0; 2:1; 2:0)

Vārti: 24:29 Loginovs (Slepiševs, vair.) 0:1; 32:00 M.Rēdlihs (Sotnieks) 1:1; 32:08 Hosa (Galviņš, Bičevskis) 2:1; 45:25 Ņiživijs (K.Rēdlihs, Galviņš, vair.) 3:1; 58:17 Bukarts (Ankipāns, Galviņš, vair.) 4:1

Vārtsargi: Māris Jučers - Tēmu Lasila

Metieni: 29-21

Soda minūtes: 10-47

Skatītāji: 9150


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nebaidīties izaicinājuma

Sesks: "Pašreizējā situācijā būtu neprātīgi izvirzīt mērķus rezultātu ziņā".

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi