Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Draizaitlam 2+2, Keinam 3+1 komandu uzvarās NHL mačos

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē četrus punktus pirmdien guva Edmontonas Oilers uzbrucējs Leons Draizaitls, palīdzot savai vienībai ar 5:2 (2:1, 1:1, 1:0) pieveikt jaunpienācējus Sietlas Kraken. Tikmēr Čikāgas Blackhawks līderis Patriks Keins ar trim gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli palīdzēja komandai beidzot svinēt pirmo uzvaru.

Draizaitls izcēlās ar diviem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm, kļūstot par sezonas šī brīža naskāko punktu krājēju. Viņa kontā šosezon astoņās spēlēs ir 17 punktu - septiņi vārti un desmit rezultatīvas piespēles. 17 punkti ir arī komandas biedra Konora Makdeivida kontā, kurš šajā spēlē iekrāja vienu rezultatīvu piespēli. Arī Makdeivids šosezon izcēlies ar 7+10.

Uzvarētāju labā vārtus guva arī Dankans Kīts, Kails Turris un Keilers Jamamoto, palīdzot "Oilers" izcīnīt septīto uzvaru astoņās sezonas spēlēs un atgūt Rietumu konferences līderpozīciju. Uzvarētāju rindās vārtsargs Miko Koskinens atvairīja 27 no 29 metieniem.

Citā mačā līgas labākais snaiperis Aleksandrs Ovečkins palika bez punktiem, bet viņa pārstāvētā Vašingtonas "Capitals" ar 2:3 (1:0, 0:2, 1:1) viesos zaudēja čempionvienībai Tampabejas "Lightning". Uzvarētāju sastāvā ar precīziem metieniem izcēlās Alekss Kilorns, Entonijs Sirelli un Breidens Points, kamēr "Capitals" rindās savus pirmos vārtus NHL guva Brets Līsons, bet vēl viens precīzs raidījums Konora Šīrija kontā.

Līdz ar šo panākumu "Lightning" pārtrauca Vašingtonas vienības teicamo sezonas sākumu, kad visās astoņās iepriekšējās spēlēs "Capitals" izdevās izcīnīt kaut punktu.

"Oilers" pēc panākuma ar 14 punktiem astoņos mačos atguva Rietumu konferences līderpozīciju par punktu apsteidzot Kalgari "Flames", kamēr "Kraken" ar septiņiem punktiem desmit spēlēs ieņem 14.vietu 16 komandu konkurencē.

Austrumu konferencē līdervienība ar 17 punktiem deviņos mačos ir Floridas "Panthers", tikmēr "Capitals" ar 13 punktiem ir ceturtajā vietā, bet "Lightning" ar 11 izcīnītajiem punktiem ir sestie 16 vienību pulkā.

Tikmēr Čikāgas "Blackhawks", kas ar 5:1 (1:0, 1:0, 3:1) savā laukumā pieveica Otavas "Senators", Patrikam Keinam gūstot trīs vārtus.

Keins komandas sastāvā atgriezās pēc četru maču izlaišanas Covid-19 protokola dēļ.

"Jutos labi," pēc spēles norādīja "hat trick" autors. "Sākumā bija nelieli simptomi, tomēr dažas dienas vēlāk viss bija kārtībā. Ņemot vērā, ka man bija simptomi, nācās desmit dienas izlaist Covid-19 protokola dēļ."

Keins trim gūtajiem vārtiem pievienoja arī rezultatīvu piespēli, maču noslēdzot ar četriem punktiem. Kopumā uzbrucēja kontā šosezon sešās spēlēs ir deviņi punkti - četri gūti vārti un piecas rezultatīvas piespēles.

Pateicoties "hat trick", Keins  ar 408 precīziem raidījumiem kļuvis par trešo labāko vārtu guvēju "Blackhawks" vēsturē, pārspējot Stīvu Larneru, kurš Čikāgas kluba labā savulaik guva 406 vārtus. Visu laiku labākais "Blackhawks" snaiperis ar 604 vārtiem ir leģendārais Bobijs Hals, kamēr Stens Mikita sarakstā ir otrais ar 541 trāpīgu metienu.

Arī gūtajos punktos Keins pakāpies uz trešo vietu Čikāgas kluba vēsturē. 2007.gada drafta pirmais numurs 1035 spēlēs guvis 1097 punktus, apsteidzot Denisu Savāru. Līderis šajā ziņā ir Mikita ar 1467 punktiem, bet Hals sasniedza 1153 punktu atzīmi.

"Blackhawks" šis bija sezonas desmitais mačs un kaldināt panākumu palīdzēja arī Brendona Hagela divi gūtie vārti, kamēr Džonatans Tēvzs izcēlās ar trim rezultatīvām piespēlēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi