Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Draizaitlam 50.vārti un 100.rezultativitātes punkts sezonā Oilers uzvarā

Vācijas uzbrucējs Leons Draizaitls svētdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) pamatturnīra spēlē guva savus 50.vārtus un pārsniedza 100 gūto punktu robežu viņa pārstāvētās Edmontonas Oilers komandas uzvarā Anaheimā.

"Oilers" bija pārāka izbraukumā Anaheimā, kur Anaheimas "Ducks" atzina Edmontonas komandas pārākumu ar 1:6 (0:3, 0:1, 1:2).

Vācu hokejists pēc Breta Kulaka piespēles guva mača pēdējos vārtus, bet nepilnas četras minūtes pirms tam Kulaks pats guva vārtus ar Draizaitla palīdzību.

Tagad vācu uzbrucēja kontā ir 101 (50+51) rezultativitātes punkts, punktus gūstot pēdējās 12 spēlēs (12+10).

Līgas rezultatīvāko spēlētāju vērtējumā un labāko vārtu guvēju sarakstā viņš ir otrais. Par vieniem vārtiem vairāk ir guvis Ostons Metjūzs Toronto "Maple Leafs" komandas rindās, bet rezultatīvāko spēlētāju saraksta augšgalā ir Draizaitla komandas biedrs Konors Makdeivids, kurš svētdien sakrāja trīs rezultativitātes punktus (1+2), gūstot savus 40.vārtus sezonā, un kuram ir 105 (40+65) rezultativitātes punkti.

Makdeivids bijis rezultatīvs pēdējās 13 spēlēs (11+15). Viņš kļuvis par trešo Edmontonas komandas hokejistu aiz Veina Grecka (deviņas reizes) un Jari Kurri (sešas reizes), kurš sezonā iemetis vismaz 40 ripas pretinieku vārtos un sakrājis vismaz 100 punktus.

Pa trim (1+2) punktiem sakrāja arī Kulaks un Taisons Berijs.

Savukārt Evanders Keins savā 800.spēlē NHL "Oilers" vienības labā divreiz rezultatīvi piespēlēja, bet vārtos Maiks Smits atvairīja 31 no 32 metieniem.

Trīs vārtus vienā spēlē svētdien Ņūarkā guva Žans Gabriels Pažo (3+1), palīdzot Ņujorkas "Islanders" izbraukumā ar 4:3 (2:0, 1:1, 1:2) pieveikt Ņūdžersijas "Devils", un Džošs Noriss Otavas "Senators" panākumā mājās pār Detroitas "Red Wings" ar 5:2 (1:1, 2:0, 2:1).

Jau ziņots, ka Latvijas uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda svētdien mājās ar 3:5 (1:0, 0:3, 2:2) zaudēja Floridas "Panthers" komandai, kurai uzvara kā pirmajai nodrošināja vietu Stenlija kausa izcīņā.

Bufalo hokejisti pirmo periodu uzvarēja ar 1:0, uzbrukumā piedaloties arī Girgensonam, kura maiņas partneris Kails Okposo pielaboja komandas biedra metienu un raidīja ripu mērķī. Otrajā trešdaļā viesiem trīs bezatbildes vārtus guva Žonatans Iberdo, Antons Lundels un Antonī Diklērs.

Trešā perioda pirmajā minūtē Diklērs vēl vairāk nostiprināja "Panthers" vadību, bet nākamajās desmit minūtēs Džefs Skiners un Teidžs Tompsons panāca 3:4. Mājinieki pēdējās trīs minūtēs tika pie diviem noraidījumiem, kas liedza atspēlēties, turklāt vienā no mazākumiem Makenzijs Vīgers panāca 5:3 pretinieku labā.

Girgensons uz ledus bija 13 minūtes un 47 sekundes, 32 sekundes spēlējot mazākumā. Viņš pielietoja divus spēka paņēmienus, zaudēja savā vienīgajā iemetienā un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +1.

Latviešu uzbrucējs šosezon 44 spēlēs guvis desmit vārtus, atdevis sešas rezultatīvas piespēles un sakrājis negatīvu lietderības koeficientu -5.

"Sabres" ar 61 punktu 70 spēlēs ieņem 12.vietu Austrumu konferencē, kamēr "Panthers" ar 102 punktiem 69 cīņās ir pirmā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi